Studeren in Gent: de 10 dingen die je moet weten.

Studeren in Gent

Het nieuwe academiejaar is misschien al even bezig nu, maar dat betekent niet dat je als ‘nieuwe Gentenaar’ deze tips en tricks niet kan gebruiken! Hieronder vind je wat je moet weten als gaat studeren in Gent!

Uitgaan is een must in Gent

Uitgaan is absoluut een belangrijk deel van het studentikoze leven, maar waar zijn de beste plekken? De place to beom de bloemetjes buiten te zetten tot in de vroege uurtjes is natuurlijk de Overpoort. De legendarische straat heeft meer dan 20 clubs waar je helemaal kan losgaan met je medestudenten. 

Velen onder ons hebben het na enkele jaren (ongeveer 2) gehad met de walm van bier en tienerzweet in de Overpoortstraat, en dan lijkt de Vlasmarkt de volgende stap in de evolutie naar echte Gentenaar. In de Charlatan (Charla voor de vrienden) is er altijd wel een zwoel feestje aan de gang waar je een hele nacht op kan feesten. Ben je meer het rustige type? Ga dan naast de deur de meest lekkere cocktails drinken in Bar des Amis. 

Verder bruist de stad nog van talloze andere cafés waar je na de les rustig een pintje kan drinken en kan bekomen van een saai hoorcollege. 

Effectief studeren in Gent

De reden waarom je naar Gent bent gekomen is in de eerste plaats studeren. Voor wie niet graag hele dagen opgesloten zit op zijn kot tijdens de blok, is er de optie om samen te studeren. De populairste plek om samen te leiden is zonder twijfel de Krook. Hier komen tijdens de gevreesde examen periode honderden studenten op af om deze moeilijke periode samen door te brengen. Verder is er ook nog de Therminal en zijn de faculteitsbibliotheken ook beschikbaar om te studeren. Vergeet wel niet je wekker te zetten, want anders zal je jammer genoeg geen plaats vinden! 

mens sana in corpore sano

Na al dat studeren in Gent moet je je soms ook eens kunnen ontspannen, en sport is hiervoor perfect. Voor wie graag eens gaat joggen, is de Watersportbaan de ideale plaats. Wie liever zwemt, kan even verderop in het half-olympisch zwembad van het Gusb baantjes trekken. Verder telt Gent ook talloze Fitness centra om zeker in vorm te blijven na al dat overmatig alcoholgebruik in de Overpoort. 

Retail therapy 

Als je niet echt een sportmens bent kan je je frustraties ook kwijtraken in de Veldstraat, dé winkelstraat in Gent. Hier vind je winkels zoals Zara, H&M, Bershka, etc… de absolute klassiekers met andere woorden. Voor de mensen met een iets duurdere smaak, is er ook nog de Brabantdam, de Henegouwenstraat of de Sint-Pietersnieuwstraat. Verder zijn er ook nog talloze tweedehandswinkels voor wie fast fashion naast zich laat liggen en het net iets duurzamer zoekt. 

Een hapje eten 

Van al dat studeren in Gent kan een mens soms hongerig worden. Geen zorgen, er zijn genoeg plaatsen waar je voor een economisch prijsje een lekkere maaltijd kan scoren. Zo kan je met je studentenkaart een goedkope maaltijd scoren in de brug of ribbetjes eten in een van de 3 Amadeus restaurants. 

Korting 

Als laatste tip geef ik mee dat je zeker je studentenkaart niet mag vergeten als je je kot verlaat. Deze kan je op ontelbaar veel plaatsen korting geven. Denk maar aan restaurants, maar ook aan winkels, copycenters, magazines, etc…

Neem zeker een kijkje op de website van Artevelde hier onder voor meer informatie over het studentenleven in Gent ( daar bedoel ik effectief studeren mee, en niet feesten 😉 ).

https://www.arteveldehogeschool.be

Wil je mij persoonlijk eens tegen komen op campus? Ga dan naar onderstaande link met meer informatie over mijn richting, en wie weet, krijg je nog meer tips persoonlijk van mij!

office management

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *