Het verhaal van een student ondernemer

Pour Les Chats logo

Sander Crommelinck, beter bekend onder zijn artiestnaam Yung Catboii of ook wel gekend als de maker van Pour Les Chats! Een zeer inspirerend figuur in Merelbeke onder de jong volwassenen en recent ook student ondernemer geworden!

Zie bron

Sander Crommelinck: The beginning

Sander is in 2018 begonnen aan Artevelde Hogeschool Gent waar hij “audiovisual design” volgt. Hier groeide zijn liefde al rap voor alles wat met montages, filmen en editen te maken had. Hij speelde geruime tijd met het idee om zelf iets te beginnen maar durfde nooit de stap zetten. Zijn vrienden en familie hebben hem hierbij een duwtje in de rug gegeven waardoor hij eindelijk zijn droom achterna ging.

Niet veel later werd zijn eerste design voor een trui geboren. Een witte hoodie werd voorzien van een roze bedrukking “Pour Les Chats” vooraan en op de achterkant een tekening van de kat. Dit ontwerp had hij zelf gemaakt met Photoshop. Dit design stuurde hij door naar zijn vrienden, waar dan ook enkel positieve feedback uit voortkwam! De trui was alleen maar beschikbaar voor vrienden, familie en kennissen. Zo heeft hij er toch een 100-tal verkocht. Wat niet slecht is voor een eerste exemplaar. Een deel van winst werd geschonken aan een katten café.

Sander Crommelinck: Als student ondernemer

Na dit eerste succes volgde algauw een tweede design. De realiteit drong echt snel door dat het designen en verkopen van zijn truien gecombineerd met school wel een moeilijke opgave zou worden. Gentrepreneur bood oplossingen voor dit euvel waar veel ondernemende studenten mee te kampen krijgen. Hierdoor heeft hij zich aangesloten bij Gentrepreneur om een student ondernemer te worden. Gentrepreneur heeft hem een paar workshops voorgesteld om te volgen, die hem heel veel zouden helpen en daar heeft hij veel tips en tricks gekregen.

Zo is Sander een deel geworden van de student ondernemers!

Twee jaar later heeft Sander nog 4 truien uitgebracht, een T-shirt en een paar accessoires. Voor de toekomst heeft hij nog veel creatieve ideeën en hoopt hij dat zijn merk nog groter zal worden. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een online webshop en is hij ook rap artiest geworden onder de naam “Yung Catboii”. Via zijn artiestennaam probeert hij zijn kledinglijn ook meer in de kijker te brengen.

We kunnen dus zeggen dat Sander een gepassioneerde creatieveling is en bereid is iets te proberen bereiken in zijn leven naast studeren.

Wat is Gentrepreneur?

Gentrepreneur is een bedrijf dat jonge studenten tussen de 18 jaar en 25 jaar helpt om hun dromen achteraan te gaan. Ze kunnen je allerlei tips & tricks geven bij het opstarten van je bedrijf of bij andere problemen. Hoe Gentrepreneur dit eigenlijk doet, is door de schakel te zijn en je in verbinding te stellen met de juiste mensen. Dit kunnen ook andere studenten zijn. De meeste van deze jongeren zijn de zogenaamde “student ondernemers”. Verder gaan ze je ook allerlei workshops aanbieden in thema van hoe je uw bedrijf moet leiden en geleidelijk kan laten groeien.

Heb jij ook een leuk idee en wil je dit in werkelijkheid verwezenlijkt zien? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Gentrepreneur!

Nog geen keuze kunnen maken wat je wil volgen in het hoger? Check zeker eens de site van Artevelde hogeschool Gent voor al haar opleidingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *