Studieplaatsen in Gent? Ontdek ze hier!

Studieplaatsen in Gent gezocht

Als student is het een absolute must om een goeie studeerplaats te hebben. We merken ook vaker en vaker dat studenten naar een externe studieplaats willen gaan, en minder en minder thuis of op kot willen studeren. Het helpt om andere studenten ook te zien blokken. Maar waar vind je nu een goede studieplaatsen als student in Gent? We helpen je met de zoektocht en hebben hier enkele bloklocaties opgesomd!

Traditionele studieplaatsen in Gent

De Krook

De eerste studieplaats is De Krook. Deze bibliotheek bevindt zich dicht bij Gent Zuid. Je kan er terecht van maandag tot zaterdag van 10u tot 19u en op donderdag zelfs tot 21u. je kan er ontspannen studeren en zelfs samenkomen met medestudenten om een groepswerk te maken. Een mooie meerwaarde is de wifi die er aanwezig is. Zo kun je ten alle tijd je opzoekingswerk verrichten.

Zie bron

Bytes & books Schoonmeersen

Deze tweede studieplaats is een bibliotheek van HoGent. Deze bibliotheek is gelegen dicht bij het station Gent-Sint-Pieters. Geen paniek, ook als niet-HoGent student kun je hier terecht om te studeren. Ze bieden een rustige omgeving, maar je kan er ook terecht om te werken aan je groepswerken. Een leuke meerwaarde is dat je er zelfs kan 3D-printen! Hier kun je terecht van maandag tot donderdag van 8u tot 21u45 en op vrijdag tot 16u45.

Zie bron

De Therminal

De derde studieplaats is De Therminal. Deze locatie bevindt zich op wandelafstand van het Sint-Pietersplein. Het is een studentenhuis van UGent, waar je als student terecht kunt om te blokken. Ze hebben 300 plaatsen. Je moet je wel steeds op zondag vanaf 19u registreren om 1 van de plekjes te bemachtigen. Een groot voordeel is dat je er tot middernacht kunt studeren. Tijd genoeg dus om de leerstof in je hoofd te krijgen!

Zie bron

Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

De Faculteit Letteren en Wijsbegeerte is een studieplaats van de UGent. Ze willen echter niet enkel hun studenten aantrekken, iedereen is er welkom om te komen studeren. Je bent er bijna altijd zeker van dat je een plaatsje kun bemachtigen aangezien er 1000 plaatsen zijn. Dit zorgt dus al voor minder stress. Je kan er van maandag tot donderdag terecht van 9u tot 20u en op vrijdag van 9u tot 17u. Deze studieplaats is gelegen net naast de Boekentoren van de Ugent.

Zie bron

Nood aan originelere studieplaatsen in Gent?

Bond Moyson

Het hoeft natuurlijk niet altijd een standaard bibliotheek te zijn. in de historische kelder van Bond Moyson, gelegen op de Vrijdagsmarkt, kan je ondergronds studeren. Een perfecte plaats om niet afgeleid te worden dus. Handig om te weten is dat er een printer voorzien is op de studieplaats en dat je kopietjes helemaal gratis zijn. Er is wel maar plaats voor 20 studenten, dus snel zijn is de boodschap. Je kan er steeds terecht van 9u tot 16u30.

Zie bron

Monnikenzolder Sint-Pietersabdij

Een zolder is natuurlijk ook altijd een unieke studieplaats. De Monnikenzolder in de Sint-Pietersabdij staat ter beschikking van de blokkende studenten. Aangezien er geen wifi in het gebouw aanwezig is, kun je je volledig focussen op je schoolwerk. Ben je het studeren even beu? Neem een pauze in de prachtige binnentuin om je batterijen op te laden. Je kunt er steeds terecht van 10u tot 18u.

Zie bron

Sint-Michielshuis

Het Sint-Michielshuis bevindt zich in het midden van het Klein Begijnhof. Dit is in de buurt van Gent Zuid. Het is de ideale studieplaats als je nood hebt aan veel rust tijdens het studeren. Een voordeel is dat je gratis koffie en thee tot je beschikking hebt en van maandag tot dondardag kun je genieten van een avondmaaltijd. Je kan er steeds terecht van maandag tot vrijdag van 9u tot 22u. Pas op, je moet wel op tijd reserveren als je een plaatsje wilt bemachtigen.

Zie bron

Rijksarchief

Het Rijksarchief is een studieplaats dat in het hartje van Gent gelegen is, maar wel heel rustig is. Je kunt je er dus zeker genoeg concentreren. Een groot voordeel aan het RIjksarchief is dat er wifi aanwezig is. Je kan dus steeds voldoende opzoekingswerk verrichten voor je taken en examens. Je moet wel snel zijn om een plaatsje te bemachtigen, aangezien er maar 40 studenten terecht kunnen. Je kan er als student terecht van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 16u30.

Zie bron

Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen opdoen voor je volgende studieplaats. Er zijn heel veel opties in Gent, dus je moet bekijken welke locatie voor jou het beste werkt.

Dan rest mij jullie enkel nog veel succes te wensen met jullie studies en veel plezier met de studieplaatsen te ontdekken in Gent!

PS: vergeet zeker niet om een kijkje te nemen op de website van Arteveldehogeschool !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *