Waarom koos ik voor event management in Gent?

Dit is de vraag waar ik vandaag wat meer over zal vertellen, waarom koos ik zelf voor het vak event management in Gent, uiteraard vanuit mijn persoonlijk perspectief.

Persoonlijk verhaal

Laten we beginnen bij het begin, waarom koos ik voor event management.
Ik was 18 jaar toen ik de beslissing moest maken om verder te studeren of niet. Ik was een behoorlijk goede student maar was nog niet zeker wat ik wou doen. Tijdens die fase was ik ook iemand die heel graag uitging. Dit was dan vaak ieder weekend dat ik de trein pakte naar Antwerpen, Kortrijk, Gent, enzovoort.

Rond die periode was er 1 groot event waar ik naar uitkeek.
Op de dag zelf van het event kwam ik toe in Antwerpen op de locatie van het event en geraakte ik aan de praat met 2 jongens, even oud als mij op dat moment. Toen ik even aan het babbelen was, vertelde zij dat ze dat event organiseerde met hun 2, een event met meer dan 1000 aanwezigen, georganiseerd door 2 jongens van 18 jaar. Op die moment dacht ik in mijzelf, wow dit wil ik ook doen. Een heel event organiseren, waar iedereen het naar hun zin heeft. Na enkele dagen zoeken en brainstormen had ik bij mezelf beslist dat dit de richting is die ik graag wou doen. Toen had ik beslist om mij in te schrijven in de richting event management in Gent.

Maar waarom event management in Gent?

Ik heb niet zomaar voor Gent gekozen, daar zit ook nog eens een verhaal achter. Al van kleins af aan heb ik een passie voor muziek, dag in dag uit ben ik hiermee bezig.
Mijn vader is heel zijn leven producer geweest, met andere woorden thuis was er altijd muziek, 24/7.
Ik ben dus opgegroeid met muziek, en naarmate dat ik ouder werd begon ik hier meer en meer waarde aan te hechten. Tot op de dag van vandaag ben ik hier mee bezig.

Nu wat heeft dit met Gent te maken?

Naarmate dat ik meer naar Gent ging, besefte ik dat de event-community in Gent heel mooi is en dat deze veel opties voor mij bood om het verder te trekken met muziek als events. Het is een stad met een levende en bruisende eventcultuur. Daarnaast is het de perfecte stad om jouw netwerk op te bouwen. Voor ik ging studeren in Gent kon ik daar nog maar vrij weinig mensen, ondertussen ken ik tal van kennissen die zich in de eventsector bevinden, tal van mensen die gepassioneerd zijn over events, en daarnaast ook heel veel open mensen die evenveel van muziek hielden als mij.

Vandaag zit ik in mijn laatste jaar event management in Gent, zonder herexamens tot nu toe en met nog steeds evenveel motivatie als het moment dat ik begon aan deze studie. Daarnaast ben ik ook bezig met organiseren van events, waarin ik word gesteund door een coach in event management te Gent. Hier is al een kijkje naar de affiche van het event!

Indien je zelf een eigen avontuur wil starten in de eventwereld, neem dan eens een bezoekje aan de website van de ArteveldeHogeschool, de link vindt je hieronder. Tot zover mijn eerste blogpost!

https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bachelor/officemanagement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *