6 tips voor een kersverse student in Gent

Gent student _ uitgelichte afbeelding

Kom jij studeren in Gent? Dan maakte je een geweldige keuze, aangezien Gent bekend staat voor haar gezellige studentensfeer en heerlijke studentenleven. Vooraleer jij ook een Gent student wordt, geef ik jou graag enkele leuke tips en weetjes mee!

Start jouw academiejaar met Student Kick-off

Het academiejaar wordt jaarlijks afgetrapt met Student Kick-Off. Die dag is iedere Gent student welkom op het Sint-Pietersplein voor enkele optredens van artiesten en wat hapjes en drankjes. Het is een evenement dat je zeker niet mag missen als kersverse student. Verder is dit toffe feestje ook nog eens super goedkoop en gaat de inkomprijs die je betaalt integraal naar een goed doel. Meer info kan je terugvinden op de website van student Kick-Off.

Iedere Gent student moet eens uitgaan!

Gent staat bekend om haar Overpoortstraat. Overpoort is een straat vol leuke cafés die ’s nachts veranderen in clubs. Daarnaast vind je er ook enkele pitazaken, frituren, enzoverder voor een kleine honger tijdens het feesten.

Naast Overpoort zijn er ook nog andere uitgaansmogelijkheden in Gent. Deze plaatsen zijn iets minder gekend, maar daarom zeker niet minder leuk. Zo zijn er bijvoorbeeld regelmatig toffe feestjes in de Vooruit of in de Charlatan.

Food & drinks

Ben je student in Gent, dan moet je zeker af en toe eens genieten van wat de Gentse horecazaken aanbieden. Er is een groot aanbod van cafés, bistro’s en restaurants die heerlijk eten en lekkere drankjes aanbieden. Vaak is er in deze zaken ook een “student deal” verkrijgbaar, waardoor je met een klein budget heel lekker kan eten.

Ben je te lui om uit je kot te komen? Dan kan je nog steeds beroep doen op Takeaway (of andere leveringsdiensten). De oranje mannetjes van Takeaway zijn dan ook prominent aanwezig in de straten van Gent.

Onderhoud dat Gent student “buikje”

Van al dat feesten en lekker eten krijg je als Gent student soms last van een klein “buikje” ;). Gent biedt tal van opties om dat buikje te onderhouden. Zo heb je de meest bekende plek; de Watersportbaan, die vooral populair is bij joggers en lopers. Ook zijn er tal van fitnessmogelijkheden, zwembaden,… in Gent.

Daarnaast heb je ook nog opleidingen of campussen die zelf sport aanbieden aan een lage prijs. Zo kan je samen met je medestudenten af en toe eens gaan sporten aan een goedkoop tarief. Ook zijn er studentenverenigingen die samen gaan sporten of die zelfs opgericht zijn voor het aanbieden van een bepaalde sport.

Ken je de studentenarts?

Wat voor jou misschien echt helemaal nieuw is, is de term studentenarts. Bij zo’n studentenarts kan je steeds terecht wanneer je ziek bent, zoals bij je eigen huisarts zonder dat je hoeft te pendelen naar jouw huisarts. Kom meer te weten over de studentenartsen in Gent via de website van stad Gent.

Gent biedt ook leuke studieplekken

Last but not least ben je als student natuurlijk ook in Gent om te studeren. Er zijn een heleboel fijne en rustige locaties in Gent waar je de mogelijkheid hebt om te studeren.

Eerst en vooral kan je zeker eens bekijken welke mogelijkheden je eigen hogeschool of universiteit aanbiedt.

Daarnaast zijn er ook leuke cafés of andere zaken die een fijne plek bieden om te werken; net zoals op de foto. Op de foto werkte ik aan een taak in Estelle. Dit is een voorbeeld van een super gezellige lunchbar (in de Kunstlaan) waar je rustig kan werken voor school, met een lekker drankje of hapje erbij.

Tot slot biedt Gent ook enkele grotere, bekende plaatsen aan om te studeren, zoals bijvoorbeeld De Krook of grote bibliotheken.

Ben je nu helemaal klaar voor het studentenleven in Gent, maar ben je nog op zoek naar een opleiding? Vind een opleiding die volledig bij jou past op de website van de Artevelde hogeschool. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *