Studenten en hun café Gent

Café Gent lights

De Overpoort, Graslei en de Korenmarkt, het zijn maar een paar plekken waar er door de week heel veel studenten terug te vinden zijn. De een is op zijn gemak van een glas witte wijn aan het genieten terwijl de ander net zijn vijfde pintje van de namiddag heeft opgedronken. Het zijn beelden die je wekelijks kan zien maar wat maakt nu dat Café Gent zo aantrekkelijk is voor de studenten?

Samen drinken

Gent lijkt soms wel op één groot café als je al die studenten ziet zitten. Toch heeft Café Gent zeer veel charmes en het is zeker ook goed voor de horeca in Gent zelf.  Als je gaat luisteren bij de verschillende studenten kom je ook te weten waarom de cafés zo populair zijn. Als eerste is het een manier om na de les even te ontspannen met de klasgenoten en zo samen nog wat na te praten over de dag. Als tweede leeft er ook een groot gevoel van samenhorigheid op de cafés in Gent. Als je door de Overpoort loopt merk je dit.

De sfeer die er hangt op elke dag in de week is heel open en feestelijk. Akkoord hoe later je op de dag gaat naar de Overpoort of eender welke cafés in Gent merk je dat er meer volk toekomt en ’s avonds kan het soms wel echt te druk zijn om te genieten van je cafébezoek maar andere mensen vinden dat dan juist wel weer plezant.

“Marginaal”

Het woord marginaal wordt al rap in de mond genomen als het over studenten gaat in combinatie met cafés. Sommige mensen kunnen het verband niet leggen tussen iets drinken en plezier maken. Ook hoor je vaak oudere mensen klagen over het feit dat studenten alleen maar drinken om te zat te worden terwijl dit toch door heel veel studenten niet zo wordt ervaren. Iedereen heeft wel eens een dag dat ze over de schreef gaan en de dag erop ziek zijn van de drank. Maar daaruit leer je en de meeste studenten hebben wel het gezonde verstand om daarna op te letten met hun drankgebruik tijdens het uitgaan.

Ook de studenten hekelen zich aan een medestudent die rond 16u al KO ligt op straat of die zijn vorige maaltijden weer naar boven brengt op straat. Maar om daarvoor alle studenten die op café gaan marginaal te noemen is toch wat rap beoordeeld. 

Corona, wat nu?

In het voorjaar van 2020 werden we geconfronteerd met covid-19 een pandemie die het leven plat legde voor een onbepaalde duur. Enerzijds is dit nodig voor de gezondheid van de mensen en ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder kon verspreiden onder de mensen. De studenten begonnen café Gent wel te missen op den duur maar gingen met die nood naar sociaal contact aan de slag. Discord, Microsoft Teams, Zoom en zovele andere platformen werden razend populair om te videochatten met je vriendengroep terwijl een pintje te drinken en toch nog dingen te kunnen vertellen aan elkaar ook al kon je niet doen.

Bij de start van nieuwe academiejaar mocht je alweer op café aan de hand van bepaalde maatregelen. Die kans hebben heel veel mensen met twee handen aangenomen maar ook dat is nu niet mogelijk. Nu moeten we ons nog even binnen houden maar eens dat het vaccin er is zal café Gent weer vollopen met studenten die willen kunnen genieten van hun studentenleven.

Voor nog meer blogartikels over het studentenleven kunt u zeker eens op de blog van de Arteveldehogeschool gaan kijken!  


Sfeerbeeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *