Hotspots Gent: Place 2 be voor studenten!

Hotspots in Gent

Intro 

Studeren in Gent, als nieuwkomer is het heel wat om op te nemen. Van de hele nieuwe schoolomgeving, de welbekende Overpoortstraat, alle nieuwe mensen die je leert kennen en ga zo maar door. Met andere woorden, deze hotspots in Gent kunnen je helpen.

Via dit blogbericht wil ik het leven van zowel nieuwe studenten als doorwinterde studenten makkelijker maken door bekende en minder bekende plaatsjes aan te bieden. Concreter ga ik het hebben over hotspots in Gent waar je kan eten, gezellig kan samen zijn en waar je een geslaagde avond kan beleven met je nieuwe en/of jeugdvrienden. 

P.S.: dit blogbericht is geschreven vanuit het perspectief van een student Event- & Projectmanagement aan de Arteveldehogeschool. Deze hotspots in Gent zijn dus steeds gesitueerd rond campus Kantienberg en kunnen voor iedereen verschillen.

Hotspots in Gent to eat?

’s Ochtends

Ben je zoals mij dan is het enige waar je echt nood aan hebt ’s ochtends voor de lessen starten een koffie. Heb je daarbovenop les op campus Kantienberg dan is Bar Jan Cremer de hotspot voor jou om een kop koffie te halen. Je kan er uiteraard ook lunchen net zoals bij de concullega ernaast, The Corner. Beide zijn enorm bekend bij studenten en leveren steeds kwaliteit.

https://barjancremer.be https://www.thecornergent.be

Tijdens de middag

Luv L’oeuf, eerder bekend als een echte hotspot voor iedereen die houdt van brunchen. Van freakshakes, tot een hipster omelet, je kan er van alles eten dat ook nog is mooi past op je Instagram Feed. https://luvloeuf.com/nl

The Barn is de hotspot voor studenten die net zoals mij les volgen op campus Kantienberg. De broodjeszaak op de hoek van het Kramersplein is perfect voor een snelle hap en een welgemeende vriendelijke lach. Er zijn uiteraard meerdere locaties in Gent waar je terecht kan voor een snelle hap. https://www.thebarnghent.be

Om de avond te beginnen

Ben je fan van Oosters eten en meer specifieker een lekkere hartverwarmende noodle soep dan is Umamido echt een hotspot in Gent voor jou!

Ramen, ofwel een typische Japanse vleesbouillon aangevuld met een zacht gekookt eitje, traditioneel bereid varkensvlees etc. is een gezonder alternatief van je typische comfortfood en een all-time favoriet van mij! Gelegen aan kunstcentrum Vooruit ligt deze hotspot dus in het midden van de studentenbuurt in Gent.

https://www.umamido.be

Link afbeelding: https://www.umamido.be

“Een fondke leggen” is vaak noodzakelijk als je het studentenleven wil vieren en er is geen betere plaats daarvoor dan bij De Gouden Saté. Hier kan je terecht voor elke mogelijke frituurhap waar je van kan watertanden als ook eigen creaties zoals het welbekende “julientje of rombautje”. Deze hotspot onder studenten zou je zonder hulp van deze blog ook snel ontdekt hebben!

Hotspots in Gent to hang?

Wil je je middagpauze niet in de kantine van je campus doorbrengen? Heb je nood aan wat extra vitamine D? Dan is het grasveld van de Sint-Pietersabdij de uitgekozen hotspot. Geniet van een plekje natuur met je vrienden waar je tussen de lessen door helemaal tot rust kan komen. 

Link afbeelding: https://gentengarde.stad.gent/kalender/hangende-tuinen-tijdens-het-bio-fairtrade-brunch-de-sint-pietersabdij-1

Geniet je toch wat liever van de rust in een moderne en stadse omgeving dan is het domein van bibliotheek De Krook. De recent gebouwde bibliotheek, dat zowel vanbinnen als langs de buitenkant een pareltjes is, is gelegen aan een rustig stukje water waar je met vrienden kan genieten van de stadse drukte met uitzicht op het water. 

Hotspot in Gent to party?

Naast de over populaire Overpoort zijn er veel meer plaatsen in Gent waar je terecht kan voor een geslaagde avond met je vrienden…

Sioux

Gelegen aan de achterkant van bibliotheek De Krook bevindt zich Sioux. Een bekende club onder doorwinterde studenten. Deze locaties geeft doorheen het academiejaar meerdere evenementen die steeds razend populair zijn. De ultieme hotspot om als student nieuwe mensen te leren kennen!

Charlatan

De Charlatan is een veteraan als je spreekt over het Gentse nachtleven en hoort dus zeker in deze lijst van hotspots. Trust me, een avondje in “De Charla” is nooit een slecht idee. https://www.charlatan.be

The end

Dit was mijn lijst van mijn echte hotspots in Gent waar je als student zeker eens moet geweest zijn. Heb je vragen over studeren in Gent, de richting Event- & Projectmanagent of over alles wat Arteveldehogeschool te bieden heeft? Klik dan hier door voor allerlei nuttige informatie! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *