Kunst met kwetsbare kinderen – 2020

Het is altijd al mijn droom geweest om kinderen in kwetsbare situaties een warm hart te geven en ervoor te zorgen dat zij gelukkig zijn. Hoe lukt dat nu beter dan met K U N S T! Kunst met kinderen maakt niet enkel hen blij, maar ook jezelf.

Het idee achter kunst met kinderen

Eerst en vooral starten we met workshops voor de kinderen in de buurt van Gent. Er zullen drie workshops doorgaan en met de werkjes die de kinderen maken zal er een stoet plaatsvinden. Op 15 november vindt Kunstendag voor Kinderen plaats en op die dag zullen de kunstwerkjes tentoongesteld worden in het S.M.A.K..

Hierbij zullen de kinderen zelf hun werkjes mogen uitleggen. Er komen ook wat rondleidingen aan te pas en zowel de ouders als buitenstaanders kunnen dit bezoeken om zo de kinderen een zeer voldaan gevoel te geven. Want zeg nu zelf, wie wil er nu niet voor een dag in een museum hangen?

Wij hebben jouw hulp nodig!

Dit is een link naar Kunstendag voor Kinderen https://smak.be/nl/agenda/kunstendag-voor-kinderen-in-s.m.a.k

Kunst met kinderen in samenwerking met vzw Jong

Aan de slag met knutselen op onze eerste workshop!

Wie is vzw Jong?

Vzw Jong werkt aan het jeugdwelzijn. Zij zetten zich in voor kinderen in kwetsbare situaties en hebben het imago die aanspreekt. Een leuke dag aan de kinderen bezorgen is hun doel. Dit hoeft allemaal niet veel geld te kosten maar vergt heel wat liefde. Ze zijn ervan overtuigd dat we samen sterker staan en dit kan door onze diversiteit, menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal te zetten.

Dit is een link naar vzw Jong https://www.vzwjong.be/

What is next?

De volgende workshop zal terug plaatsvinden in Gent, maar dan op de derde locatie namelijk de Dampoort. Deze zal doorgaan op zaterdag 7 november in de Herfstvakantie. Kinderen hebben iets om naar uit te kijken en om tot af te tellen. Uiteraard is de grootse dag, Kunstendag voor Kinderen op zondag 15 november.

Return van kunst met kinderen

Dit is een mooie kans om nu al een samenwerking te hebben met vzw Jong en het S.M.A.K. en dit voor ons afstudeer evenement. Het is een eerste project met direct al een goed doel voor ogen namelijk de kwetsbare kinderen. Je krijgt er vijf dagen enorm veel liefde van en je kan effectief iets voor hen veranderen. We leren bij over hoe je met zo weinig mogelijk toch een meerdaags evenement kan houden. Hoe moeilijker, hoe uitdagender en interessanter voor ons.

Bijkomende acties

De return is niet enkel voor ons. Wij houden zelf ook acties om dan te geven aan vzw Jong. Dit omdat we niet het hele jaar door workshops zelf doen voor de kinderen. Tijdens corona hebben wij in Gent, Kortrijk en Knokke materiaal ingezameld om knutselpakketten mee te maken. Er worden drie verschillende pakketten gemaakt en verkocht aan kinderen die het wel wat beter hebben.

Zij zijn blij met een leuke namiddag knutselen plus de opbrengst is voor nieuw materiaal voor de kwetsbaardere kinderen. Hiernaast gaan we ook nog een merchandising lijn opstarten. Dit zal niet zomaar een lijn zijn maar met afbeeldingen van de knutselwerkjes van de kinderen van de workshops op bijvoorbeeld tote bags, mondmaskers, boekenwijzers etc..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *