Hotspots voor studenten in Gent

Studenten in Gent
Ben je dit jaar één van studenten in Gent geworden en voel je je nog wat onwennig in je nieuwe richting? Ben je al een paar jaar bezig maar ontmoet je graag nieuwe mensen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar studenten in Gent? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel geef ik een opsomming van dé studentenhotspots, waar je gegarandeerd nieuwe vrienden tegen het lijf loopt!

Studenten-eten in Gent

De Gouden Saté

De beste frietjes van Gent vind je in de Gouden Saté. Dagelijks staan er tientallen studenten aan te schuiven tussen de lessen door om een Julientje (frietjes met satékruiden, stoofvleessaus, mayonaise, een viandel én Bicky-ajuintjes) te bemachtigen, en terwijl je staat te wachten wordt er lustig gebabbeld.

De Gouden Saté, dat pal tussen het Sint-Pietersplein en het Kramersplein ligt, ligt ook zeker op de baan als je van Kattenberg naar Kantienberg moet lopen, of als je je van de Blandijn naar de Ledeganck moet verplaatsen. Pal in studententerritorium dus.

Studentenrestaurant De Brug

Deze is voor alle studenten aan de Universiteit Gent. Het studentenrestaurant, dat zich naast het grote UFO bevindt in de Sint-Pietersnieuwstraat, heeft volgens de studenten de beste spaghetti in Groot Gent. Bovendien is het nog goedkoop ook! Dus: plekje nodig om gezellig spaghetti te eten en omringd te worden met studenten? De Brug is de ideale optie.

Kunstencentrum Vooruit

In het Café Vooruit kan je genieten van een lekkere tas soep of een broodje voor een schappelijke prijs. Voor groepswerken kan je er ook steeds terecht, aangezien Vooruit wifi aanbiedt in het café en er voldoende tafels en stoelen beschikbaar zijn. Vanaf de lente wordt het terras omgetoverd in een heus paradijs en kan je er met je medestudenten genieten van een lekkere cocktail of een wijntje zonder het direct te voelen in je portefeuille.

Studiespots in Gent

De Krook

Studenten moeten natuurlijk ook af en toe de boeken openslaan. Dit doe je best in goed gezelschap in De Krook, de grote bib aan het winkelcomplex de Zuid. De bib ligt in het centrum van Gent, dicht bij het de grote campussen van HoGent, UGent en Artevelde. En nee, in de bib moet je niet altijd stil zijn.
Tijdens blokpauzes kan je er ook rustig een gesprekje voeren met de persoon naast je. Ook hoef je er niet bang zijn dat je spullen zullen gestolen worden. De studenten die in De Krook studeren zijn steeds te betrouwen, mede dankzij de gezellige sfeer die er steeds hangt.

Bond Moyson

In het historische gebouw van de Bond Moyson op de Vrijdagsmarkt (dicht bij de Korenmarkt), kan je tijdens blokseizoen een plekje bemachtigen in de oude kelder. De kelder werd onlangs geüpdatet met wifi en er is ook een printer aanwezig, waarmee je gratis mag printen. Lekker knus in de kelder gaan studeren? Keileuk! Maar je moet wel snel zijn, er is maar plaats voor 20 personen.

Waar je zeker andere studenten tegen het lijf loopt in Gent

Sint-Pietersplein

Sint-Pietersplein is hét kruispunt van de verschillende campussen in Gent. Iedere student moet het plein vroeg of laat eens over, en dat doe je zeker niet alleen. Je ontmoet er menig medestudent die net zoals jou op weg zijn naar de volgende les. Wees zeker niet bang anderen aan te spreken, wie weet gaan ze dezelfde richting uit!

Overpoort

Naast de grote hoeveelheid studenten, heeft Gent ook een heus uitgangsparadijs te bieden. In Overpoort vind je een straat vol leuke bars en discotheken en kan je je eens goed uitleven na een drukke studieweek. Je loopt er zeker niet alleen rond, want meer dan de helft van de studenten in Gent is er wel te vinden op een weekdag. Voel je je altijd wat socialer na een drankje, dan is dit de ideale plek om jouw medestudenten wat meer te leren kennen!

Fitnesscomplexen

Die lekkere frietjes er terug af sporten, kan gemakkelijk in één van de vele fitnessen die Gent te bieden heeft. Als student krijg je bij veel van die fitnessen zelf een leuke korting er bovenop. Ga je naar de Basic Fit, of heb je toch liever een abonnement bij de Jims? Kan allemaal! Je loopt er gegarandeerd meerdere studenten tegen het lijf. Misschien vind je er zelf je nieuwe work-outbuddy?

Wil je nog meer medestudenten leren kennen of ben je benieuwd naar het studentenleven in Gent? Klik dan hier voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *