Bloklocaties Gent tijdens corona

bloklocaties Gent

Momenteel zijn er jammer genoeg minder openbare plaatsen waar studenten samen kunnen studeren. Toch ga ik op zoek naar bloklocaties in Gent voor jongeren die het moeilijk hebben om zich thuis of op kot goed te concentreren of geen ideale studieplek vinden. Vandaar deze bloklocaties Gent blog!

STUDIEPLEKKEN@CAMPUS

Bloklocaties universiteit Gent

Binnen Ugent worden er extra studie- en samenwerkplekken ter beschikking gesteld. Het zijn dus multifunctionele plekken waar je in groep kan werken, alleen kan studeren of eten. Je hoeft er niet te reserveren en kan om op het even welk tijdstip een plaatsje zoeken.

Deze werk- en studieplekken zijn open van 8u30 tot 17u30.

Campus Boekentoren (Blandijnberg 2) heeft een studielandschap/ cafetaria met 30 zitplaatsen.

Campus Ufo (Sint-Pietersnieuwstraat 33/45, Gent) heeft 4 verschillende opties: De Brug – mezzanine met 68 plaatsen, De Brug met 59 plaatsen, De Brug -+1 met 20 plaatsen, en Ufo, Foyer met 80 plaatsen.

Campus Coupure (Coupure Links 653, Gent) heeft in Blok F het restaurant opengesteld voor 48 studenten.

Aan de Watersportlaan heet het GUSB een groepslokaal voor 32 studenten ter beschikking.

Er is een studielandschap voor 68 studenten op Campus Merelbeke (Van Laetestraat 9, Merelbeke) en ook de Peerdestal (Salisburylaan133, Merelbeke) is een mogelijkheid, wel zonder wifi, voor 42 studenten.

Daarnaast zijn ook alle Faculteitsbibliotheken open. Hier mag je wel niet eten. In Gent Centrum heb je de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte en aan De Sterre heb je de Faculteitsbibliotheek Wetenschappen.

Website UGent

Bloklocaties HoGent

De bibliotheken van HoGent zijn momenteel beperkt in capaciteit om de verspreiding van het coronavirus in te perken.

Van Bibliotheek Schoonmeersen kan je de bezetting online vinden. Hierdoor zie je ook snel hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Daarnaast heb je Bib Vesalius (Keramiekstraat 80), Bib Melle (Brusselsesteenweg 161) , Bib Ledegank (K.L. Ledeganckstraat 8), Kunstenbibliotheek (Godshuizenlaan 2A), Conservatoriumbibliotheek (Geraard de Duivelstraat 5) en Bib mercator (Henleykaai 84).

De openingsuren verschillen.

Website HoGent

Bloklocaties Gent Arteveldehogeschool

Ook de mediatheken in Artevelde zijn beperkt in capaciteit. Of er nog plaats is kan je op de schermen aan de ingang zien of via de link op de pagina ‘mediatheek’ op de website van Artevelde.

website Artevelde

BLOKLOCATIES GENT WHEN EXAMS

De meeste bloklocaties in Gent zijn nu nog niet open omdat de blokperiode nog niet begonnen is maar daarom niet minder handig voor (misschien) binnenkort!

Broei

Bij Broei (Duivelsteen) hebben ze er alles aan gedaan om veilige studieplekken te garanderen. Hier kan je een stille ruimte huren met een maximale bezetting van 8 personen. Voor €7,5 per uur en €45 per dag. Tijdens de blokperiode bieden ze ook gratis plekken aan.

Monnikenzolder

Elke blokperiode maakt de Sint-Pietersabdij (Sint-Pietersplein 9) in Gent plaats vrij. Hier kan je ‘oldskool’ studeren zonder wifi en rust vinden tijdens de pauzes in de binnentuin. Er zijn 50 plaatsen. Met de ‘blokkaart’ kan je verse broodjes, soep en koffie aan een budgetvriendelijke prijs kopen.

Watt The Firms

Watt The Firms (Nieuwe Wandeling 62) stelt hun kantoorruimtes open. Hier kan je gratis koffie, thee en water krijgen tijdes je studeersessie en tijdens de pauzes op de rooftop zitten. Een heel inspirerende plek.

Rijksarchief

In het Rijksarchief (Bagattenstraat 34) heb je je eigen bureau gescheiden door glas met je andere studenten. Meteen ook corona-proof. Hier zij 40 plaatsen beschikbaar.

ZONDER MAATREGELEN

Natuurlijk zijn er nog veel leuke andere bloklocaties in Gent waar je ook een lekkere koffie of snack kan consumeren. Denk maar aan bijvoorbeeldVooruit Café, Wasbar, Emmy’s, café Labath,….

Aangezien de horeca moest sluiten kan je hier niet meer terecht. Hopelijk kan hier snel weer verandering in komen.

Dit was mijn lijstje met de meest toegankelijke plekken om momenteel met je neus in de boeken te zitten. Nog tips nodig on ‘how to survive’ het studentenleven in Gent? Bekijken zeker de STUDEREN IN GENT blog voor meer nuttige informatie en leuke blogs! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *