Student ondernemer go or no go?

Student ondernemers of entrepreneurs zijn de key tot succes in het professionele leven. Je bouwt een sterk netwerk op en je krijgt enorm veel kansen. Laat je nooit ontmoedigen, maar gebruik net elke feedback om verder te groeien.

Student ondernemers, go for it!

Doorzetters zijn diegenen waar anderen de moed verliezen.

Een quote waar student ondernemers toch eventjes bij moeten stilstaan, maar wanneer het echt doordringt dan klopt dit volledig. Dit is een quote die mij nauw aan het hart ligt. Want alleen door door te zetten zal je resultaten boeken in het leven. Dit is net hetzelfde als bij student ondernemers. Ik ga graag in op de voordelen en nadelen van student ondernemer zijn.

Waarom zou ik student ondernemer worden?

Het waarom van student ondernemer worden is zeer belangrijk. Allereerst omdat het iets moet zijn wat je graag doet. Vanaf het moment dat je met uw passie of hobby iets kan bijverdienen of zelfs uw beroep van maken dan kan je uzelf de meest gelukkigste man of vrouw ter wereld noemen. Want dat hebben alle student ondernemers gemeen met elkaar: hetgeen wat ze doen, doen ze met volle overtuiging en enthousiasme.

Het is ook de perfecte kans om een professioneel netwerk op te bouwen binnen een bepaalde sector.

Welk voordeel heb ik aan student ondernemer zijn?

Voordelen zijn er in overvloed, laat ons starten met de meest bekende. Namelijk, de titel student ondernemer zijn is gewoon leuk om te kunnen dragen!

Daarnaast heb je zeer veel voordelen in verband met sociale bijdrage, wat je bij het opstarten van een eigen onderneming als zelfstandige niet hebt. Het is dus zeker een aanraden om als student al iets op te starten, je hebt uw klantenbestand maar ook uw professioneel netwerk kunnen opbouwen en dan is het maar een kwestie van willen en ervoor willen gaan om de overstap te maken. Van student ondernemer naar ondernemer.

Niet alleen is het leuk om deze titel te kunnen dragen. Het oogt ook zeer mooi op uw CV voor mocht je toch nog in bijberoep willen gaan werken in een bedrijf. Dat geeft direct een extra meerwaarde en de werkgever zal veel sneller vertrouwen in u verkrijgen wanneer hij ziet staan “Student ondernemer”.

Student ondernemer… Nu de nadelen…

Uiteraard zijn er ook nadelen aan verbonden, alhoewel, voor sommigen kan dit zeker en vast een voordeel zijn.

Je krijgt een titel als student ondernemer, maar zonder dat uw onderneming rendabel is kan er ook geen inkomsten verworven worden. Dus logischer wijze staat het hard werken hier centraal. Een ondernemer slaapt nooit. Ikzelf beschouw dit absoluut niet als een nadeel, maar dat is afhankelijk van persoon tot persoon.

De titel kan je ook een nadeel bezorgen in het werkveld. Zeker als we kijken naar de evenementensector waar er toch zeer grote namen de revue passeren. Zo kunnen bedrijven afhaken omdat ze zien staan “Student”. Daar moet je uzelf steeds gaan bewijzen en gaan tonen dat je meer in uw mars hebt dan ze denken.

Kort samengevat

Wanneer je met de gedachte zit om zelfstandig te worden en een onderneming te starten als student. Dan kan ik alleen maar die stap stimuleren, het is een ervaring die je wint. Stel het loopt fout af, dan loopt het fout af maar dan moet je doorzetten en niet opgeven. Want ooit ga je er geraken en zal je trots kunnen zijn op hetgeen wat je gepresteerd hebt!

Wens je nog meer informatie over student ondernemer worden dan kan je altijd terecht op de website van Xerius. Of je kan ook altijd terecht bij Gentrepreneur!

Veel succes met uw mooie toekomstplannen als Student ondernemer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *