Waarom Event management in Gent?

Event management Gent aan de Arteveldehogeschool- Campus Kantienberg

Waarom Eventmanagement studeren aan de Arteveldehogeschool Gent?

Grote focus op praktijk

Bij Event management aan de Arteveldehogeschool Gent focussen we enorm op praktijk. En dit dankzij de talrijke bedrijfsbezoeken, gastcolleges, praktijkprojecten en inspiratiesessies. Je leert bijvoorbeeld van professionals hoe evenementen precies in elkaar zitten, leert wie er allemaal betrokken is bij zo’n evenement en je krijgt zelf de kans om enkele evenementen bij te wonen.
Door de real-life cases, ontplooi jij jouw skills als toekomstige eventmanager zoals ondernemingszin, creativiteit en flexibiliteit.

Deze opleiding geeft jouw de mogelijkheid om veel praktijkervaring op te doen zodat je later als eventmanager direct aan de slag kan gaan in de bedrijfswereld. Tijdens de Event management focussen we bovendien sterk op ICT-skills. Wanneer je afstudeert aan de Arteveldehogeschool, ken je Excel en Photoshop van binnen en van buiten.

Op de hoogte van de nieuwste trends

Tijdens de opleiding Event- en projectmanagement blijf je bovendien up-to-date van alle nieuwe trends die er spelen binnen de evementenwereld. Vele van onze docenten hebben in het verleden vaak zelf gewerkt in de bedrijfswereld. Aan de hand van hun expertise en ervaring delen ze graag met jou alle nieuwigheden zodat je nooit een trend mist.

Ondernemingszin bij Event management Gent

In het tweede en derde jaar van jouw opleiding Event management krijg je de kans zelf een evenement op poten te zetten. Samen met andere studenten organiseer je een evenement van A tot Z. Misschien zijn dit wel jouw eerste stappen richting een succesvol ondernemingsverhaal. Uiteraard krijg je hiervoor coaching van één van onze docenten. Zij helpen jou graag met hun expertise en ervaring.

Tijdens de opleiding krijg je niet alleen eventgerelateerde opleidingsonderdelen, maar je verkent ook de basis van boekhouden bijvoorbeeld. Als toekomstige eventmanager is dit enorm belangrijk. In het tweede jaar Eventmanagement in Gent ga je bovendien fictief een onderneming opstarten die gekopppeld is aan het evenement dat je zal organiseren. Grijp deze kans met beide handen, want je leert er om zelf een onderneming op te starten.

Wist je dat je als student, student-ondernemer kan worden? Heb je dus een geweldig idee om een bedrijf op te richten, dan kan jij ondernemer worden terwijl je Event management in Gent studeert.

Creativiteit ontwikkelen

Ten vierde zal je op allerlei manieren gestimuleerd worden om je creativiteit te ontwikkelen. Je zal veel praktijkprojecten analyseren waarvoor jij een oplossing zal zoeken. Tijdens deze projecten loop je tegen obstakels en juist die zorgen ervoor dat je op zoek zal gaan naar creatieve oplossingen. Bovendien is creativiteit één van de belangrijkste skills als eventmanager.

Vriendschappen voor het leven bij Event management Gent

Je hebt het vast al gemerkt, maar tijdens de opleiding Event- en projectmanagement zal je vaak in groep werken. Tijdens deze groepswerken leer je niet alleen samenwerken met anderen, je leert ook veel nieuwe mensen kennen. Je leert mensen kennen met allemaal verschillende interesses, maar één ding hebben jullie allemaal gemeen. Jullie zijn allemaal geïnteresseerd in de evenementwereld!

Ben jij helemaal overtuigd om Eventmanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent te studeren? Ontdek snel welke opleidingsonderdelen je zal krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *