Studieplekken in Gent

studieplekken Gent

Studeren niet meteen het tofste aan het studentenleven. Sommige studeren liever thuis of op kot, andere op de campus en andere liever op verplaatsing. Ik ben op onderzoek gegaan in de stad waar je nu gezellig, aangenaam kan studeren of waar je het makkelijk kan afspreken voor een groepswerk. In deze top 10 van studieplekken in Gent, laat ik jullie mijn hotspots zien!

De top 10 Studieplekken in Gent

1. De Voorruit

De Voorruit of nu beter bekent als de “Kolruit” is mijn absolute nummer 1, studieplek in Gent. Wat ook heel handig is dat er grote tafels staan, zo heb je steeds genoeg plek voor al je spullen neer te leggen. Voor groepswerken vind ik de Voorruit ideaal, doordat de tafels zeer groot zijn kan je gemakkelijk samenzitten en het is centraal gelegen dus iedereen kan er makkelijk geraken. De Voorruit is niet enkel tof om er te studeren maar ook als café.

2. Barista Zuid

DE PLEK waar je de beste cheesecake kan eten tijdens het studeren! Ik zet me meestal aan de lange tafel aan het raam, zo kan ik nog een beetje naar buiten kijken. Ik studeer graag met natuurlijk licht en dat is hier geen probleem! Hier hebben ze ook zeer goede WIFI die je kan gebruiken. Voor een groepswerk is het niet meteen de beste plaats, het is er niet zo groot dus je kan er niet goed samenzitten.

3. De Krook

De Krook of de bibliotheek van stad Gent, beschikt over vele studieplaatsen op de derde verdieping bevindt zich het meeste ruimte. Het is ideaal als je daar wil studeren in stilte en even weg van thuis of kot wil. De WIFI kan je wel onbeperkt gebruiken. Je kan er ook documenten gaan afrukken, de kostprijs bedraagt 0,25 cent voor een zwart/wit pagina. Tip: via hier kan je de druktebarometer opzoeken en kan je zien of er nog vrije plaatsjes zijn.

4. Den Hoek Af

Ongetwijfeld De gezelligste koffiebar, die je kan gebruiken als studieplek in Gent. Heerlijke koffietjes maar ook heerlijke homemade lemonade hebben ze in hun gamma. Als je in de voormiddag gestart bent met studeren, kan je tijdens je middagpauze er ook een verrukkelijk lunchen! Hier is er opnieuw gratis WIFI die je kan gebruiken. Om echt te studeren ga ik er niet meteen naartoe maar eerder als ik moet samenvatten of een taak moet maken.

5. Monikkenzolder

Elke blokperiode kan je terecht op de Monnikenzolder van de Sint- Pieters Abdij. Dit is echt DE studieplek in Gent waar je in alle stilte kan studeren, er is ook geen WIFI aanwezig dus geen geluid van de tokkelende student op haar pc. Elke student krijgt er een eigen tafel en stoel ter beschikking. Een pauze nemen kan perfect in de mooie tuin die achter de abdij ligt. Even een frisse neus halen of er even picknicken, is de tuin de beste plaats.

6. Full Circle Coffee

Een hippe koffiebar tussen het Zuidstation en het Sint- Annaplein, waar je heerlijk iets kan gaan drinken en eten. Een weetje: alles is er Vegan! De plek waar je kan gaan werken of met je vrienden kan afspreken voor een groepswerk. Er is ook gratis WIFI ter beschikking dus je kan er perfect met je laptop gaan werken. Als je er vaak genoeg komt kan je een plekje verdienen op de Wall of Fame.

7. De kelder van de Bond Moyson

In de historische kelder van de Bond Moyson op de Vrijdagsmarkt kan je ook gaan studeren tijdens de blokperiode. Dit is voor mij ook een nieuwe studieplek in Gent, ik ben er nog nooit geweest maar het staat zeker op mijn lijstje! Tijdens je pauze kan je een wandeling maken in de stad.

8. Pain Perdu

Opnieuw een koffiebar maar deze keer met een prachtige tuin! Studeren in de openlucht is niet voor iedereen weggelegd maar als je het kan is Pain Perdu de ideale studieplek in Gent. Je kan er genieten van een drankje tussen het geluid van de vogels.

9. De Broei

De Broei is gelegen in het Duivelsteen. De Broei is een plek waar jongeren in contact kunnen komen met elkaar. Je hebt er de stille studio waar je je even kan afsluiten en kan studeren. Hier ben ik nog niet geweest en dit staat ook op mijn lijstje. Je kan hier terecht tot en met november 2021.

10. Julie’s house

Last but not least Julie’s house, mijn favoriet als het aankomt op gebakjes en gezelligheid. Als studieplek is het niet meteen ideaal, het is een zeer gekende plek ook bij toeristen. Het is wel een toffe plek als je iets wilt bespreken voor een groepswerk of even er tussen uit wil. De boog kan niet altijd gespannen staan.

Dit was het dan

Zo dit waren mijn aanraders voor studieplekken in Gent. Ik hoop dat ik jullie enkele ideetjes heb kunnen bezorgen. Er zijn ongetwijfeld nog vele andere studieplekken in Gent, weet jij er nog zijn? Laat het weten in de reacties! Wie weet komen we elkaar wel eens tegen op deze studieplekken! Wil je nog meer informatie over studeren in Gent, studentenleven in Gent, hippe adresjes,… Neem dan zeker hier eens een kijkje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *