Tips en tricks om talen te studeren

Een taal moet je onderhouden om ervoor te zorgen dat je deze kan blijven beheersen. Leerkrachten, docenten, professoren, enz., ze zeggen allemaal hetzelfde: blijven oefenen. Als het erop aankomt, zullen we niet ver komen als we deze tip volgen. Na het lezen van dit blogartikel zal jij een hoop nieuwe manieren kennen om je taal te beheersen. Talen studeren zal nog nooit zo gemakkelijk zijn geweest!

Gebruik kleuren als je een taal studeert

Dit is een tip die mij vaak helpt bij het studeren van talen, voornamelijk bij het studeren van woordenschat. Neem voor elk lidwoord een ander kleurtje, op deze manier kan je de woorden in een categorie onderbrengen. Deze tip kan je voor elke taal gebruiken. Persoonlijk hielp deze tip het beste voor Duits omdat ik moeite had om de naamvallen te onthouden. Een bijkomende tip: gebruik felle kleuren die niet op elkaar lijken.

Talen studeren via een spelletje

Het hoeft niet altijd serieus te zijn als je aan het studeren bent. Er bestaat een waaier aan leuke manieren om talen te studeren. Zo kun je bijvoorbeeld een KAHOOT-quiz doen of scrabble in een andere taal spelen. Als je veel tijd hebt kan je zelf een spelletje maken. Je kan je vrienden en vriendinnen uitnodigen en een “vreemde talen” spelletjesavond houden. Neem je snacks, spelletjes en je talenkennis erbij en je staat voor een leuke avond vol spel, plezier en taal.

Talen studeren in het buitenland

Nee, hierbij bedoel ik niet op studiereis gaan of een Erasmus-ervaring. Het gaat erom dat je probeert om de taal van het land te spreken als je op reis gaat. De plaatselijke bevolking waardeert dit ook meer dan dat je hen in het Engels aanspreekt. Zo was ik eens op reis in Valencia en besloot om mijn taalkennis op de proef te stellen door enkel en alleen Spaans te spreken gedurende de volledige reis. Mijn reisgenoten en ik waren verbaasd over hoe vlot dit ging.

Boeken, films en muziek

Het studeren van talen via boeken

Talen studeren kan ook aan de hand van cultuur. Als jij een grote boekenliefhebber bent, breidt je boekencollectie dan uit en lees een boek in de vreemde taal die jij op dat moment aan het leren bent. Heb je een favoriet boek dat ook in verschillende talen te vinden is, lees het boek dan opnieuw in de andere taal. Op deze manier ken je het verhaal al maar zal je het lezen in een vreemde taal.

Via films

Geen boekenliefhebber? Geen enkel probleem, er is ook nog altijd Netflix. De meeste films worden bekeken in het Engels doordat dit een universele taal is die bijna iedereen begrijpt. Doe eens gek en gooi het eens over een andere boeg. Er zijn voldoende films waarin men Spaans, Duits, Frans, Italiaans, etc. spreekt. Wil je een extra uitdaging, zet dan de ondertiteling uit en probeer te verstaan wat er gezegd wordt.

Via muziek

Muziek is jouw grote passie en je kan je er helemaal in terugvinden? Verbreedt jouw muziekcollectie en luister ook eens naar de mooie “Franse chansons” of naar de liedjes met “Spaanse passie”. Na een paar keer te luisteren naar deze liedjes zing je die uit volle borst mee.

conclusie

Zo, daar heb je ze dan, mijn tips en tricks om talen te studeren. Hopelijk kun je deze in de toekomst toepassen en hebben ze een positieve bijdrage. Denk je dat deze tips jouw vrienden ook kunnen helpen, wees niet bang om dit artikel met hen te delen!

Heb ik je met deze tips verder geholpen, of juist motivatie gegeven om verder te studeren in een talenopleiding. Dan raad ik je aan om zeker en vast een kijkje te nemen op de site van Arteveldehogeschool te Gent! Wil jij anderzijds meer blogartikelen lezen dan klik je best hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *