Het belang van een studierelevante studentenjob HR

studentenjob HR
Het belang van een studierelevante studentenjob HR wordt vaak onderschat. Daarom wil ik met dit artikel mijn eigen ervaringen delen over dit topic. Ik geef tips & tricks om aan zo'n job te geraken alsook de voordelen van een studentenjob HR. 

Wat zijn de voordelen ?

Waarom zou je in godsnaam je tijd willen steken in een studierelevante studentenjob HR? Is het niet gemakkelijker om simpelweg je CV op te sturen naar de dichtstbijzijnde Delhaize, Carrefour, Albert Heijn, … ? Natuurlijk is dat de makkelijkste weg en daar hoef je je niet voor te schamen. Toch zou ik het eens overwegen om dat CV op te sturen naar de bekendste KMO of multinational in je regio. Elk bedrijf kan wel een manusje-van-alles gebruiken, wanneer men ziet dat je geïnteresseerd bent in Human Resources zal dat alleen maar in je voordeel spelen.

Het belang van een studierelevante studentenjob HR wordt vaak onderschat.

Een studentenjob HR is voor een student HRM (Human Resources Management) DE ideale manier om je CV er fraaier te doen uitzien. Je ondervindt snel hoe het er binnen een bedrijf aan toe gaat en leert ongelooflijk veel bij of je nu kiest voor softe HR, harde HR of een mengeling. Je komt in een vicieuze cirkel terecht van interesse en motivatie. Alles wat je leert tijdens de lessen kan je meteen toepassen in het werkveld. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd naar de lessen blijft gaan. Dit werkt ook vice versa. Door die motivatie om telkens meer bij te leren, zal je interesse in de kunst Human Resources blijven stijgen.

Ook op lange termijn speelt een studentenjob HR in je voordeel. Zo gebeurt het vaak dat het bedrijf dat de studentenjob HR aanbiedt, je ook op lange termijn wil behouden en je na het behalen van je diploma een vast contract aangeboden krijgt. Indien dit niet het geval is, hoef je je geen zorgen te maken. Andere bedrijven zullen de ervaring op je CV zien staan. Hierdoor heb je dubbel zoveel kans als die andere kandidaat om door te stoten naar de volgende sollicitatieronde.

Ten laatste is er nog een laatste argument om je te overtuigen een studentenjob HR te overwegen. Geen onbelangrijk argument: het loon. Het verschil met die job als winkelmedewerker is niet klein. Bij een studentenjob HR kan je rekenen op een uurloon vanaf minimum 12 euro/uur.

Hoe geraak je aan een studentenjob HR ?

Er zijn heel wat manieren om die studentenjob HR binnen te trekken. Je kan ervoor opteren om de zoektocht zelf te organiseren. Let op! Bedrijven waarderen het altijd als je initiatief toont en je spontaan solliciteert. Toch komt hier heel wat bij kijken. De sollicitatieprocedure is vaak extra lang omdat ze je uitgebreid moeten screenen. Maar dat is een ideaal scenario. Vaak zal je eerst weken tot maanden moeten wachten op een antwoord. Niet elk bedrijf heeft een student nodig of heeft daar de tijd voor.

Het is aan te raden dat je je laat helpen door een derde partij. Interimkantoren zijn een bondgenoot bij het vinden van een studentenjob HR. Aarzel niet hen te contacteren en lid te worden. Interimkantoren vergemakkelijken je leven enorm. Zij sturen in jouw plaats je CV rond en voorzien je van zoveel mogelijke informatie rond jobs. Vanaf zij een interessante vacature hebben gevonden die aansluit bij jouw profiel, sturen ze jou een mail/bericht waarna jij simpelweg moet antwoorden dat je interesse hebt. Wacht niet te lang want jij bent niet de enige met een interessant profiel. Snel reageren is de boodschap! Voor je het weet is die studentenjob HR van JOU!

Enkele interessante interimkantoren:

Elk van deze kantoren heeft een tabje ‘student’ of ‘studentenjobs’. Heb ik je met mijn artikel overtuigd? Wacht dan niet te lang en solliciteer spontaan voor een studentenjob HR.

Interimkantoren zijn een bondgenoot bij het vinden van een studentenjob HR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *