Waarom Officemanagement Artevelde (BAL) de juiste keuze is

Een studiekeuze bepaalt meestal een deel van je leven. Het is dan ook belangrijk om een goede keuze te maken. Als je kiest voor Officemanagement Artevelde met als afstudeerrichting Business & Languages (met afkorting BAL), mag je er zeker van zijn dat dit een goede keuze is.

Waarom Officemanagement Artevelde?

Officemanagement aan de Arteveldehogeschool is een gekend begrip op de arbeidsmarkt. Op mijn eerste schooldag werd verteld dat dit diploma zeer gewild is , een extra factor om in je achterhoofd te houden. Binnenin deze richting zijn er drie afstudeerrichtingen, Event en Project-management, HRM-management en Management Assistant, of Business and Languages zoals deze laatste nu wordt genoemd. De focus wordt in dit blogbericht dan ook voornamelijk op deze afstudeerrichting gericht.

Je hebt een talenknobbel en een interesse in economie

De hoofdfocus op deze afstudeerrichting zijn natuurlijk de talen. Naast de standaard talen zoals Engels en Frans kun je in het eerste jaar ook een keuzetaal kiezen met als mogelijkheid Duits, Spaans of Chinees. Als je nog meer talen wilt beheersen is er ook altijd de mogelijkheid om een extra taal te kiezen in het tweede jaar als keuzevak. Daarnaast is economie ook zeer belangrijk, in deze richting krijg je een basis van verschillende economische vakken zoals Boekhouden, Marketing en zelfs Recht. Je hebt dus een goed basispakket die bestaat uit vaardigheden (de talen) en kennis (de economie).

Je leert te denken als een manager

In de bedrijfswereld zijn managers onmisbaar, in het pakket van Officemanagement Artevelde komt het dan ook zeker aan bod om te denken als een manager. Het is niet alleen belangrijk om in verschillende talen te kunnen communiceren, maar ook professionele vaardigheden mogen zeker niet ontbreken. De professionele vaardigheden die je in deze richting onder de knie krijgt, zorgen ervoor dat je probleemoplossend kan denken en dat je alles perfect weet in te plannen.

Toekomstmogelijkheden

Deze richting biedt veel verschillende toekomstmogelijkheden. Met dit diploma kan je verschillende kanten uit, je kan meteen aan de slag gaan op de arbeidsmarkt doordat Officemenagement Artevelde gekend is. Je kan natuurlijk ook altijd kiezen voor een extraatje na je bachelor. Als je ervoor kiest om een master te halen, kan je via deze bachelor een schakeljaar volgen om bijvoorbeeld een master in de meertalige communicatie te verkrijgen.

Mijn persoonlijke ervaring

Ik weet nog dat ik vrij snel wist wat ik wilde studeren. Via mijn kernwoorden zoals “talen” en “economie” in te geven, kwam ik al vrij snel op de richting Officemanagement Business and Languages terecht. Officemanagement Artevelde leek mij dan ook een geschikte keuze. Omdat je voor een bachelor gaat die vol toekomstopties zit, plus je zit in een bruisende studentenstad. Ik wist ook al vrij snel dat ik Duits wou in mijn pakket. Een taal die door velen wordt gezien als “lelijk”, maar in de economie toch veel mogelijkheden biedt. Ik kan deze richting aan iedereen aanraden, het is een investering voor je toekomst.

Ben je na dit blogbericht geprikkeld om nog meer te weten te komen over de richting Officemanagement Business and Languages aan de Arteveldehogeschool? Aarzel dan vooral niet om eens een kijkje te nemen op deze site https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bachelor/officemanagement wie weet is Officemanagement Artevelde wel iets voor jou!                                            

Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *