Studeren in Gent, enkele tips hiervoor

Hey hallo! Ik neem aan als je op deze blog bent gekomen dat je een student, toekomstige student of ouder van een toekomstige student bent, die opzoek is naar meer informatie over het studentenleven in Gent. Hiermee bedoel ik hoe het leven als een student is en dat in Gent. In deze blog ga je kunnen lezen waar je de perfecte studeer plekken hebt om te studeren in Gent en als dat thuis niet gaat waar je naartoe kunt gaan om toch te kunnen focussen.

Studeren in Gent, waar?

De Kerstvakantie komt steeds dichterbij, en dat betekent dat ook de examens verraderlijk dichtbij zijn. Net nu dat de temperatuur aan het afkoelen is en de laatste zonnestralen België binnendringen, moeten we ons weer voorbereiden om dagelijks aan ons saai bureautje te zitten. Toch is dat niet per se nodig, want steeds meer bedrijven toveren hun gebouw om tot een hippe blokspot. 

Dus ben je het beu om altijd thuis te studeren? Heb je eens nood aan verandering? Dan heb ik daar een oplossing voor gevonden. Ik heb voor jullie de tofste Gentse bloklocaties opgezocht en hieronder opgesomd.

Studeren in de MSM

Je kan in het oudste museum in België, het Museum voor Schone Kunsten, tussen de beelden studeren. Tijdens je pauze kan je ronddwalen in het prachtig gebouw of genieten in de groene tuin. Ze open iedere dag haar deuren voor 50 studenten. 

Monnikenzolder Sint-Pietersabdij

Degenen die beweert dat studeren in een abdij saai is, heeft het goed mis! Elke blokperiode maakt de abdij in Gent plaats vrij voor gemotiveerde studenten. Eén ding waar je rekening mee moet houden: er is geen Wi-Fi ter beschikking. Heb je even nood aan een pauze, kan je lekker ontspannen in de binnentuin van de abdij. 

De Krook

Het meest gekende plekje waar studenten massaal naartoe gaan om te kunnen studeren. Deze vernieuwde bib heeft ervoor gezorgd dat er 300 studenten in kunnen om te studeren. Let wel op het is misschien wel heel groot, maar hij zit wel razendsnel vol.

Watt The Firms

Watt The Firms is een bedrijvencentrum waar je je creatieve brein de vrije loop laat in één van de kantoorruimtes. Tijdens je pauze kan je ‘chillen’ op de rooftop of verdwalen in het lichtrijke en architecturale hoogstandje. Jammer genoeg is deze ruimte ook beperkt tot 16 man, waardoor je verplicht bent om je eerst in te schrijven via study@wattthefirms.be. 

Historische Kelder Vrijdagsmarkt (Bond Moyson)

In het gebouw van Bond Moyson op de Vrijdagsmarkt kan je in een kelder gaan studeren. Het lijkt misschien wel raar, maar als je erover nadenkt. Onder de grond kan niemand je storen en kom je geconcentreerd werken. Jammer genoeg zijn er maar 20 zitplaatsen, dus je zal er wel snel bij moeten zijn. 

Sint-Michielshuis

In het midden van het Klein Begijnhof staat het Michielshuis. Je kan hier in een oase van rust hevig blokken. Van maandag tot donderdag kan je hier ook nog eens genieten van een avondmaal. Bovendien is er voor iedereen gratis thee en koffie. Let wel op dat je op tijd reserveert, door gewoon een mailtje te sturen.

BYTES & BOOKS

Deze bib op HoGent campus Schoonmeersen biedt een fantastische architectuur en een zalig uitzicht. Het is een gezellige plek om te studeren tijdens de blokperiode. Doorheen het jaar is de bib niet al te rustig mijn tijdens de blok is het zeker een aanrader. Ook zorgt de school voor een mogelijkheid om lunch daar te kopen. 

Dit waren een paar leuke en misschien verrassende plaatsen om te kunnen studeren in Gent. Van sommige wist je misschien al van af, maar ik hoop toch dat je een paar leuke nieuwe plaatsen hebt leren kennen waar je naartoe zal kunnen gaan. 

Nu dat iedereen nieuwe ideeën heeft gevonden waar je kan studeren kan je via deze link algemene blogartikels vinden over het studentenleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *