HIP HOP GENT: 3 events die je als hiphop liefhebber niet mag missen

HIP HOP

In Gent is Hip Hop al jarenlang een zeer uitgesproken genre. Met artiesten zoals Hakim, Uberdope, Fatih, Froze, Spreej en met de nieuwste aanwinst Bryan MG maakten ze plaats voor een new era  in de Gentse hiphopscene.

Daarnaast zorgt Chase als storytelling agency niet enkel voor constante updates over Belgian urban society en lifestyle, Belgische artiesten en alles dat daar mee te maken heeft maar sponsoren ook verschillende evenementen. Zo zetten ze graag artiesten, producers en alles daaromtrent in de kijker. Dit maakt van Gent één van de hotspots in België en juist daarom kijken we vandaag naar de 3 populairste hiphop events in Gent voor elke liefhebber.

BESTE HIP HOP EVENEMENTEN IN GENT

NUMMER 3 TRILLERS

Als Hip Hop enthousiasteling uit Gent heb je wellicht al gehoord van Trillers. Een organisatie die al meerdere jaren bezig is met het organiseren van zowel in- als outdoor evenementen waar hip hop steeds het centrale punt blijft.

Zij zijn met hun twee jaar ervaring en meer dan 50 feesten, goed voor een totaal publiek van meer dan 12.000 bezoekers. Hiermee banen ze de weg voor nieuwe eventmanagers die deze richting uit willen. De organisatie zet hun stempel in de stad met optredens in bekende Gentse hotspots zoals Kompass, Charlatan, Vooruit, Artcube en volgend jaar ook hun debuut op WECANDANCE Festival. Dit indien de maatregelen het toelaten.

Graag meer weten over het volgende evenement dat georganiseerd wordt door Trillers?

Klik nu hier voor alle informatie.

NUMMER 2 HIP HOP HOORAY

Hip Hop Hooray is één van de eerste namen die in mij op kwam toen ik begon met het schijven van deze blog. Zij staan bekend voor hun concerten met echte artiesten uit zowel België als Nederland. Zo haalden ze op 20 April 2019 een aantal topartiesten binnen van onze Noorderburen zoals; Snelle, Josbros en Crooks. Natuurlijk komen niet enkel onze Nederlandse buren aan bod maar ook onze eigen Dutch Norris stond op de planning voor een concert in De Centrale in Gent.

Naast dit muzikale aanbod zorgen de organisatoren van Hip Hop Hooray bijvoorbeeld ook voor andere urban animation zoals; skate jams, graffiti jams en freestyle sessies. Hip Hop Hooray wordt dus zeker beschouwd als één van de beste nieuwkomers in de scene en zorgen steeds weer voor een onvergetelijke gebeurtenis.

Graag meer weten over hun volgende evenementen? Neem dan zeker een kijkje op deze website.

NUMMER 1 ALL EYES ON HIP HOP

All Eyes On Hip Hop is waarschijnlijk de meest succesvolle van al deze verschillende evenementorganisatoren. Komende uit een kleine stad in Antwerpen verhuisden zij hun concept naar Gent. Een move die de hele dynamiek van de organisatie veranderde. Hun naam, reputatie en ambitie begon door deze ene zet meer en meer te groeien.

Om hun concept zo simpel mogelijk te houden worden de evenementen elk jaar in Charlatan gehouden om één simpele reden, ik citeer: “het is de bedoeling om simpelweg een nice vibe  te creëren voor eender wie die van hip hop houdt in al zijn vormen.”  Hier zijn ze succesvol in geslaagd.

Hun succes kan je meten aan hun kunst voor het boeken van tal van wereldwijd bekende artiesten zoals; Action Bronson, Denzel Curry, Clear Soul Forces, Coely, Apollo Brown, Pusha T, Souls of Mischief, Odissee en zo verder. Een klein deel is van het ongelooflijk arsenaal van artiesten die op All Eyes On Hip Hop het podium hebben overgenomen.

Geïnteresseerd in de toekomstige evenementen van All Eyes On Hip Hop? Twijfel dan zeker niet om een kijkje te nemen op hun site.

Geïnteresseerd in meer interessante blogs zoals deze? Kijk dan zeker op de site van Arteveldehogeschool voor een verzameling van de meest recente en interessante blogs van studenten in Gent.

Rapper BASSY – Bezoeker van het evenement Trillers in Gent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *