Code Oranje Arteveldehogeschool Gent

Arteveldehogeschool Gent Code-Oranje

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die van kracht zullen gaan vanaf volgende week maandag op de Arteveldehogeschool Gent, informeren wij u via deze weg over de genomen maatregelen.

5 belangrijke informatiepijlers omtrent de coronamaatregelen op de Arteveldehogeschool Gent

Om te beginnen zullen de lessen voornamelijk online doorgaan. Enkel de noodzakelijke lessen, die niet online kunnen doorgaan, zullen op campus plaatsvinden. Arteveldehogeschool Gent zal onder code oranje vallen, wat betekend dat op campus het dragen van een mondmasker steeds verplicht zal blijven, in de gangen, op de buitenkoer en zeker in de lessen. Het ontsmetten van de handen is verplicht bij het binnenkomen van 1 van de campussen en bij het binnenkomen van elk lokaal

Als student op de Arteveldehogeschool Gent moet je een aantal stappen ondergaan als je vermoed besmet te zijn, of een vermoeden hebt dat een mede-student of collega besmet is. Ten eerste moet je nagaan wanneer het laatste fysieke contact was met een mogelijks besmette persoon. Indien je zelf mogelijks besmet bent, moet je contact opnemen met de personen waarmee je fysiek in contact bent geweest de laatste 5 dagen. Ook moet je controleren of deze persoon of jijzelf op die moment symptomen vertoonde.

Aangezien de situatie onstabiel blijft, zal Arteveldehogeschool Gent nog geen einddatum kunnen aangeven van de coronamaatregelen. De maatregelen worden afgewogen en besproken met de overheid. Zij bepalen mee welke stappen er ondernomen zullen worden.

Zoals eerder vermeld, zal de Arteveldehogeschool Gent nauw samenwerken met de overheid. Indien de coronamaatregelen verstrengen, bijvoorbeeld naar een code rood, zal dit gecommuniceerd worden via e-mail en een algemeen persbericht. Deze verstrengde coronamaatregelen zullen pas bekend worden gemaakt vanaf deze van kracht zullen gaan, om verwarring te vermeiden met de huidige, actieve maatregelen.

https://www.arteveldehogeschool.be/

Als hogeschool beseffen het bestuur en de docenten maar al te goed wat voor impact corona heeft op haar studenten. Niet enkel de manier van studeren veranderd volledig, ook de manier van afstuderen. Bij het behalen van jouw diploma op de Arteveldehogeschool Gent, wordt er normaal gezien gevierd met een uitgebreide diploma-uitreiking, met de nodige receptie, overhandiging van het diploma tot een dessert moment achteraf. Zonder deze ceremonie, voelt het bijna niet meer als afstuderen. Helaas kunnen we tijdens de verstrengde maatregelen, geen ceremonies laten doorgaan.

Hoe ontvang ik dan mijn diploma?
Jouw diploma wordt digitaal opgestuurd zodat je zeker jouw bewijs hebt staan. Zo kan je al beginnen solliciteren om de werkwereld in te stappen. Toch wordt er nog een ceremonie voorzien in de toekomst. Zo kan de student toch nog genieten van het afstuderen op de manier zoals het hoort, maar dit zal pas kunnen doorgaan nadat de coronamaatregelen verzacht worden naar ten minste code geel. Deze ceremonies zullen doorgaan in grote afgehuurde openlucht ruimtes, zoals in de Ghelamco Arena, om te vermijden dat men te dicht bij elkaar zal zitten.

Klik nu op deze link voor meer informatie rond code oranje op de Arteveldehogeschool:
https://www.arteveldehogeschool.be/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *