Hotspots Gent voor studenten

hotspots in Gent

Ben je beginnend student in Gent, of ben je hier al een tijdje maar ken je je weg nog niet helemaal? Dan is dit artikel precies wat je zoekt. Van Gentse Hotspots waar je terecht kunt om te studeren tot de place to be voor foodies, In Gent vind je voor ieder wat wils! Helaas zijn door de huidige coronamaatregelen sommige van die welbekende hotspots in Gent even gesloten maar juist daarom hebben we een online tip voor jullie klaarstaan.

Campussen Artevelde Hogeschool

Indien je student bent aan Artevelde Hogeschool kan je altijd de campussen zelf betreden als je nog een plekje zoekt om te studeren. Tijdens de code rood periodes van coronamaatregelen moet je dit eerst overleggen met een stuvo-medewerker maar anders zijn ze altijd toegankelijk voor alle studenten met een geldige studentenkaart.

Rustige studeer-plekken

De krook

Wie graag geniet van rust en zich maximaal wilt concentreren op zijn of haar schoolwerk is hier aan het juiste adres. Beneden in het gebouw bevindt zich de bibliotheek maar de echte place to be bovenin waar je de stille studeerruimte hebt . Verder heb je in dit gebouw ook nog het Krookcafé waar je even pauze kunt nemen en genieten van een koffie of iets om te eten. Het leukste deel aan hier studeren is dat je gewoon je spullen kunt achterlaten terwijl je een pauze neemt omdat de massa overige studenten hier op toeziet.

Voor de snelle hap

Stefano’s place

Als Gentse student mogen de echte Vlaamse frietjes natuurlijk niet ontbreken bij het uitgaan, en hiervoor moet je bij Stefano’s Place in Overpoort zijn. Bij Stefaan kan je genieten van dé studentenklassieker: een Julientje, maar ook van vele andere friet-snack-saus-topping combinaties. Deze gepassioneerde uitbater kent ook alle grappige studentenverhalen aangezien hij pal in de studentenbuurt is gesitueerd.

De vooruit

Als je liever een terrasje wilt doen met een drankje en lichte gerechten kan je altijd terecht bij de Vooruit. Met een centrale ligging in de Sint-Pietersnieuwstraat is deze ook voornamelijk gericht aan studenten die tussen het studeren door even willen ontspannen.

Enkele andere ontspannende Gentse hotspots

Eens dat horecazaken, winkels,… terug open mogen hebben we nog andere leuke plekjes voor jullie klaarstaan. Het welbekende Overpoort bijvoorbeeld waar je gegarandeerd wilde verhalen gaat meemaken waarmee je (achteraf) wel goed zult lachen. Een rustigere opties voor degene die graag eens willen sippen van een lekker drankje kunnen ook terecht bij Limonada waar ze allemaal thema cocktails serveren. Voor de mensen die liever wat actiever zijn, zijn er ook veel fitnesscentra te vinden maar ook toffe dansscholen zoals The Spot aan Dok Noord. Verder vind je in het Koning Albertpark ook nog een skate plek voor de fans.

Even ontspannen kan hier

Een online hotspot platform waar je ook bent in Gent

Maak kennis met Klik, een online platform dat massaal gebruikt wordt door Gentse studenten! Door je simpelweg te registreren met je studentenemail kan je interactie aangaan met mede studenten van achter je scherm. Je kan zelf een vraag posten of tonen dat je interesse hebt in iemand anders zijn post. Deze app is al even in gebruik, maar zeker nu tijdens deze vermoeiende pandemie rijken vele jongeren uit naar elkaar op dit online platform. Ideaal dus om op een veilige manier te socializen met medestudenten.

Wil je meer te weten komen over het studentenleven? Klik dan hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *