Things to do in Ghent als student !

Extra Visual

Studeren in Gent overhyped? Zeker niet ! Ben jij geïnteresseerd in studeren in Gent maar weet je niet zeker of het wel echt de moeite is en je het studentenleven geeft waar je van droomt?  In deze blog kom je te weten wat de things to do in Ghent zijn voor een student! Ontdek de leukste activiteiten en plaatsen en begin al maar aan jouw to-do list!

Terrasje doen op het Kramersplein

We gaan onze things to do in Ghent direct van start met een knaller. Want dit is iets wat bijna elke student in Gent doet. Heb je een paar uur springuren of gewoon nog zin om met je maten na school iets te gaan drinken? Het Kramersplein is the place to be! Lekkere drankjes en versnaperingen à volanté en als kers op de taart zit je ook nog eens vlakbij Overpoort.

Uitgaan in Overpoort

Elke studentenstad heeft zo zijn vaste uitgaansgelegenheden voor studenten. In Gent is dit de bekende Overpoort, ook wel Toverpoort genoemd. De naam zegt het al, voor de tofste en zotste herinneringen aan je studententijd moet je in deze magische straat zijn. Ben je de ene club beu of zitten je vrienden ergens anders? Time to switch, er is keuze genoeg en voor elk wat wils.

Als je van al dat uitgaan dan nog een hongertje zou krijgen zijn er ook nog nachtwinkels en frituren in Overpoort. Een echte aanrader is het bekende Julien’ke, dit is een pak friet met stoofvvleessaus, ajuintjes, satékruiden, een Viandel en mayonaise. Hoe vettiger hoe prettiger!

Shoppen in de Veldstraat

De Veldstraat is één van de bekendere things to do in Ghent, al je favoriete budgetproof merken zitten hier verzameld in één straat. Zo vind je in de Veldstraat niet alleen een Zara, H&M, Inno, Snipes, Monki, Fnac enzovoort, je vindt er sinds kort ook de nieuwe winkel Meili. Meili selecteert zelf toffe items van verschillende merken volgens de huidige trends en is zo altijd up-to-date.

Things to do in Ghent: enkele leuke specifieke adresjes

Om af te sluiten geef ik je nog wat namen van mijn favoriete things to do in Ghent op vlak van eten en drinken.

Op vlak van eten kan ik je zeker aanraden het pastarestaurant Bocca eens te bezoeken alsook Amadeus, Hawaiian Poke Bowl en Fitchen. Er zijn ook verschillende cocktailbars in Gent die zeker een bezoekje waart zijn, mijn persoonlijke favorieten zijn Limonada en Mosquito Coast. Nu zijn er naast Overpoort ook veel toffe clubs, ik raad je aan zeker Charlatan en Club 69 eens te beleven.

Zelf de hype en things to do in Ghent beleven?

Heb je dankzij deze blog nu zin gekregen om het studentenleven in Gent zelf te ontdekken en te beleven? Ligt je to-do lijstje al klaar? Heb je zin om nieuwe vriendschappen en herinneringen voor het leven te creëren? Dan moet je natuurlijk eerst student worden!

Kijk snel eens op de site van Artevelde en ontdek welke richting jou het beste ligt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *