tips & tricks voor student ondernemer

tie dye-blogpost

Altijd al interesse gehad in ondernemen, maar weet je niet goed hoe je er aan moet beginnen? Lees dan zeker verder, ik help je op weg met tips & tricks voor student ondernemer

Introductie student ondernemen

Ik ga van start door mezelf even voor te stellen , ik ben Shana Siebens en samen met een vriendin ben ik zelf begonnen aan een kleine onderneming genaamd Twinning violet. Dit is een online/ detailhandel . Dit omdat we allebei geen werk meer hadden door de Coronacrisis en we wouden niet stil zitten, we zijn beide ook zeer creatief wat zeker een pluspunt is. We verkopen via instagram tie dye kledij en accessoires, zoals T-shirts, mondmaskers, tassen, haarrekkers,… . Hoe we daar nu aan begonnen zijn leg ik hierna uit. In deze blog ga ik jullie wat meer uitleg geven hoe ik er aan begonnen ben en geef ik tot slot een paar tips & tricks voor student ondernemer

fotoshoot twinning violet

Hoe beginnen aan student/ondernemen

De eerste stappen waren natuurlijk een leuke naam vinden voor onze online winkel, nagaan of je zomaar dingen mag verkopen en een insta account en pagina aanmaken. Natuurlijk komt er zeer veel meer bij kijken, maar dit waren onze eerste stappen naar onze online winkel.

Een echte trend

Overal op sociale media zoals Tik Tok en Instagram dook al snel een trend op deze zomer. De fel gekleurde kledij met speelse patronen. Tie dye was razend populair en hier dachten we dan ook gebruik van te maken en zo onze business te laten boomen.

Voorbeeld tie dye

Communicatiemiddel

Twinning violet zijn primaire communicatiemiddel is Instagram en dit is ook het enige middel dat we nu gebruiken. Twinning violet heeft 240 volgers en de doelgroep zijn vooral jonge vrouwen 18-24 jaar. Hier willen we op lange termijn wel verandering in brengen. Facebook zou ook een heel goed middel zijn om te verkopen. We kunnen hier adverteren en dat is ook een goede manier om winst te maken. We proberen momenteel ook jongens in diezelfde leeftijdscategorie aan te spreken.

Tie dye, Wat komt er allemaal bij kijken

Er zijn verschillende soorten patronen en stijlen van tie dye. Je hebt er ook verschillende dingen voor nodig. Rekkers, plastic zakjes, veel water en verf. Het was even zoeken om de juiste manieren te vinden en het zo correct mogelijk uit te voeren. Je weet ook nooit wat het resultaat gaat zijn met tie dye, elk stuk is uniek. Na veel video’s te kijken en te proberen en soms was mislukte dingen hebben we het onder de knie gekregen. In het begin hadden we wel wat moeilijkheden, omdat we nog niet zo populair waren, we verkochten niet erg veel en hadden als gevolg niet zoveel winst. Het was zeker ook niet evident om in de lockdown met elkaar af te spreken. Momenteel zijn we ook bezig met bleach op kledij en dit onderscheid ons van vele.

Met ups & downs

Als student ondernemer kom je wel eens tegenslagen tegen. Ook met twinning violet hebben we veel ups en downs al meegemaakt. Als een student en ondernemer moet je rekening houden met zeer veel verschillende zaken, deze kunnen soms eens uit het oog verloren worden. Je kan als student ondernemer al eens met veel tegenslagen te maken krijgen, maar het is aan jou om weer op te staan en er weer volop voor te gaan. Met de onderstaande tips & tricks voor student ondernemer zal je al een stap verder staan.

Tips & tricks voor student ondernemer

  1. Doe eerst goed je research, er zit zoveel meer achter dan je denkt.
  2. Verdeel goed je taken als je met meerdere personen aan iets begint en geef je beide steeds 100%
  3. Zorg ervoor dat je over een goed startkapitaal beschikt.
  4. Sociale media is zeer belangrijk!
  5. Vallen en opstaan, geef niet te snel op.
  6. durf nee te zeggen.

Ben je overtuigd dat je dit leuk en creatief avontuur ook ziet zitten en wil je er zelf mee van start gaan? Check dan zeker volgende website voor meer zakelijke informatie! hier zal je zeker nog meer tips & tricks vinden. https://www.xerius.be/nl-be/zelfstandig-worden/statuut/student-ondernemer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *