Wat te doen als student in Gent

Je bent of wordt waarschijnlijk 18 jaar wanneer je afstudeert in het middelbaar. Met je A-attest trek je een van je laatste zorgeloze zomers in. Festivals worden bezocht, je spreek af met vrienden, samen op reis misschien en ondertussen moet je die moeilijke studiekeuze maken. De studiekeuze gaat niet enkel over de richting, maar even veel over de stad waar je terecht zal komen. En eenmaal je kiest om een student in Gent te worden, kan het studentenleven echt beginnen.

Waarom zou je voor Gent kiezen?

Gent is een van de studentensteden van België. Daarnaast zijn er ook talloze opties gaande van hogescholen tot de universiteit. De Ugent gerenommeerde universiteit die op Times Higher Education (THE) World Universities Ranking 2020 op plaats 103 te vinden is.

De Ugent bestaat uit maar liefst 19 campussen, waarvan enkele campussen echte pareltjes blijken te zijn. Voor mensen die houden van architectuur is de campus Boekentoren werkelijk prachtig, het is een enorm gebouw waar je makkelijk kan verdwalen in de vele gangen. Ook campus Aula is zeker en vast de moeite, en wie wil er nu geen les krijgen in een gebouw met zicht op een prachtige tuin.

Naast de Universiteit Gent zijn er ook nog enkele hogescholen, waaronder uiteraard de Arteveldehogeschool. Deze hogeschool bestaat ook uit 10 campussen, waarvan campus Kantienberg veruit de meest indrukwekkende campus is. Keuze genoeg dus.

Daarnaast kan je keuze natuurlijk ook bepaald worden door de stad zelf. Als student in Gent kom je gegarandeerd terecht in een bruisende stad met een historisch centrum. De alom bekende bezienswaardigheden kunnen een dagelijks zicht worden wanneer je besluit om in Gent te studeren. Denk maar aan de Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk en de Sint-Pietersabdij die zich pal in het midden van de studentenbuurt bevinden. Daarnaast biedt de stad ook openbaar vervoer aan richting alle hotspots voor studenten doorheen de stad.

Student in Gent: laat het studentenleven maar beginnen!

Voor Gent kiezen als stad om in te studeren is waarschijnlijk de beste keuze die je die zomer gemaakt hebt. Dan kan het echte studentenleven beginnen, want vergis je niet: het contrast met de middelbare school is enorm. De eerste weken van het academiejaar staan gekend voor hun talloze activiteiten, vaak georganiseerd door de vele studentenverenigingen van verschillende richtingen.

De studenten die in Gent op kot mogen, zullen waarschijnlijk de tijd van hun leven hebben, voor de pendelaars onder hen zijn de dagen vaak goed gevuld zodat ook zij van hun nieuwe zelfstandigheid en vrijheid kunnen genieten. Velen zullen ook het uitgaansleven ontdekken in de bekende Overpoortstraat. Een echte aanrader! Hier valt dagelijks wel wat te beleven en nieuwe studenten keren dan ook graag terug.

Jammer genoeg behoort ook de blok en aansluitende examenperiode bij het studentenleven. Voor velen zal dit de eerste keer lastig zijn maar geen paniek! Veel mensen zullen klaarstaan met goede raad, tips en steun. Denk maar hulp van docenten of alle mogelijke soorten samenvattingen waar studentenverenigingen voor zorgen.

Zoals je kan lezen is er dus enorm veel te beleven. Aarzel vooral niet om eens een kijkje te nemen op https://www.arteveldehogeschool.be/ en word ook student in Gent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *