Wat te doen bij een winter-lockdown?

Pff het is weer zo ver, een lockdown over heel België. We hebben het allemaal al eens meegemaakt in maart, het pluspunt daar was toen het mooie weer. We konden genieten van de eerste warmte dat de zon ons gaf. Maar jammer genoeg is de zon stilaan aan het voorbijgaan, de koude winter is in ons vizier. We moeten natuurlijk de maatregelen goed opvolgen om zo de covid-19 beter bekend als het Corona virus onder controle te krijgen. Maar de vraag is nu, “Wat te doen in een winter lockdown als student?”.  

Hoe was het leven voor Corona?  

Wij als studenten kunnen natuurlijk altijd wel iets doen voor school, maar dat is geen reden om geen tijd vrij te maken voor datgene wat we ook deden voor corona. We moeten ontspannen in deze zware periode, rust vinden of nog eens gek doen als dat kan.  

Het is belangrijk om de warmte niet te verliezen. Om je minder alleen te voelen kun je bijvoorbeeld je hond of kat meedoen naar Gent, in mijn geval mijn hond Frankie. Het zal je snel een minder eenzaam gevoel geven. Je kunt het perfect gaan combineren met het studeren. Het is gemakkelijk om binnen te blijven maar met een hond moet je wel naar buiten, zo krijg jij ook direct een frisse neus.  

Wat nu ook het ideale moment is om te gaan doen is je kast opruimen. We hebben allemaal wel kleren die we niet meer aandoen en iedereen verdient wel graag wat extra zakgeld. Een site die het ons zeer gemakkelijk maakt is Vinted. Gewoon je kleren online zetten en zij doen de rest. De verzendingskosten worden automatisch in je prijs mee gerekend door de app zelf.  

Gelukkig hebben we allemaal het recht om onze knuffelpersonen te zien. Een spelletjes avond is altijd wel leuk en grappig, dat zal het gekke in ons nog eens naar boven halen. Tenzij je het moeilijk hebt om tegen je verlies te kunnen. Het samen zijn kan ook gedaan worde via skype. Samen wijnen en bijkletsen gaat ideaal via skype tijdens deze winter-lockdown, we moeten het soms doen met de riemen die we hebben. Ik weet het is niet hetzelfde als fysiek samen zijn maar het is zeker ook eens om te lachen.  

Tijd voor je verlanglijst! 

We hebben allemaal wel een verlanglijstje van dingen die we hopen ooit te kunnen. Waarom het nu niet aanleren? In de plaats van een hele dag tik tok te scrollen, ga aan de slag met je verlangens. Voor Corona was het lezen van een boek onmogelijk voor mij. Ik heb het vaak geprobeerd maar na 10minuten was het boek saai, te dik, niet mijn genre en ga maar door. Ik heb er mijn werk van gemaakt om het juiste boek voor mij persoonlijk te vinden, zo is er toch al één van mijn verlangens om ooit te lezen in vervuiling gekomen. Nu heb ik ondertussen al 5 boeken bijna uit. Natuurlijk ben ik realistisch te werk gegaan en heb ik boeken van max. 300 pagina’s uitgekozen.  

Het is belangrijk dat we ons zelf niet gaan verliezen in deze moeilijke periode. Blijf niet bij de pakken zitten en ga aan de slag. Het komt allemaal goed, we zijn meer met elkaar verbonden dan dat we denken. Ik hoop dat we elkaar snel nog eens kunnen vastnemen en onze dankbaarheid mogen tonen. Be safe @ home/kot!!!  

Wil je meer te weten komen over het studentenleven in Gent, ontdek onze blog!

Bronvermelding:
Vinted. (2018, July 11). Vinted logo [Logo]. Wikipedia: Vinted. https://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Vinted_logo.png

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *