5 must visit evenementen in Gent!

Evenementen in gent - Gent

Wil je weten wat de bekendste en beste evenementen in Gent zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost geef ik jullie 5 evenementen die je zeker is moet bezoeken als je in Gent bent. Van de klassieke Gentse feesten tot latin & wereldmuziek, jazz en zelf alternatieve muziek feesten komen aanbod in dit artikel. Dus ben je fan van een van deze stijlen lees dan zeker verder en ontdek deze 5 Gentse evenementen.

Evenementen in Gent

Gentse feesten

Dit is volgens mij het bekendste en grootste evenement in Gent. Iedereen heeft er wel al eens van gehoord DE GENTSE FEESTEN. Dit evenement duurt 10 dagen lang en vindt plaats in de binnenstad van Gent. In 1843 werden de eerste Gentse feesten gehouden en nadien is het alleen maar blijven groeien. De Gentse feesten is een echt cultureel volksfeest geworden. Tijdens deze 10 dagen komen er verschillende artiesten, zowel nationale als internationale, over de vloer. Dit evenement bied een gevarieerd aanbod van optredens, (straat)theater, verschillende tentoonstellingen, kermis, parades, kinderanimaties en nog verscheidenen andere activiteiten. Plezier gegarandeerd!

Een echte must-See dus!

Polé pole Gent

Dit evenement in Gent brengt tijdens de Gentse Feesten pop, latin & worldmuziek naar Gent.

10 dagen lang is dit evenement te zien in de Gentse binnenstad. Vooral op de Graslei is er gedurende deze dagen een kleurrijk en speciaal decor te vinden. Polé Polé zorgt voor een zwoele ambiance op en langs het water doormiddel van verschillende optredens. Het is een evenement met live bands en afterpartys.

Dit is zeker een aanrader om is te bezoeken tijdens de Gentse feesten!

Boomtown

Tijdens dit vijfdaagse muziekfestival tijdens de Gentse Feesten kan je hier terecht voor een meer alternatieve muziekstijl. Tijdens deze 5 dagen delen internationale bands en jong talent hier het podium.

Ook hier kan je terecht met enkele vrienden om tijdens de zomermaanden van de vele getalenteerde artiesten en een fris drankje te genieten.

Student kick-off

Tijdens dit zotte evenement verwelkomt de stad Gent de studenten voor het komende schooljaar. Deze student kick-off trekt jaarlijks over de 30.000 toeschouwers naar het Sint-Pietersplein. Sinds 2006 is dit fantastische evenement een vaste factor onder de Gentse muziekevenementen. Ook is dit een van de grootste studentenwelkomsfestival van Vlaanderen. Als je zin hebt  om het schooljaar dus met een knaller in te zetten is dit zeker een aanrader.

Wil je wat meer info rond de student kick-off neem dan zeker is een kijkje op hun website. http://studentkickoff.be/

Gent Jazz Festival

Voor de jazz liefhebbers onder de studenten is het volgende evenementen echt niet te missen. Het Gent jazz festival is 9 dagen met volle teugen genieten van verschillende jazz optredens van zowel Nationaal als internationaal gerenommeerde artiesten.

Ook als jazz niet je favoriete muziekstijl is kan dit evenement in Gent een goed moment zijn om tijdens de zomermaanden eens met je vrienden af te spreken en met een drankje te genieten van het mooie weer.

Voor het hele programma kan je hier terecht.

Man, if you have to ask what jazz is, you’ll never know!

Louis Armstrong

Zo dit waren de 5 must visit evenementen in Gent. Tijdens deze evenementen kan je als student even tot rust komen en ten volle genieten van je studentenleven. Even ontspannen en samen met vrienden genieten van de rustige momenten in het leven.

Ben je geintreseerd in nog een gerelateerd blogartikel klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *