Trends in de eventsector: huwelijken

Trends voor huwelijken

Een grote stap in een relatie is de eeuwige verbintenis, het huwelijk. Voor velen is dit een van de hoogtepunten in hun tijd samen. Heel wat koppels kiezen er daarom voor dit zo uitgebreid mogelijk te vieren. Elk huwelijk is uniek, maar toch zien we vaak dezelfde trends terugkomen. Deze gaan van het inschakelen van een weddingplanner tot een unieke locatie. De ene persoon neemt liever alles op zich, en blijft graag dichtbij huis. De andere kiest er voor hulp in te schakelen en te trouwen in, bijvoorbeeld, Italië. Of omgekeerd, zoals hierboven al gezegd ieder huwelijk is uniek. In deze blog gaan we verder in op trends voor huwelijken.

Weddingplanner

Net omdat het huwelijk een grootte gebeurtenis is, besteden koppels steeds vaker de organisatie uit aan een weddingplanner. Alles piekfijn uitwerken tot in de puntjes vraagt heel wat aandacht, tijd en creativiteit. Niet iedereen heeft deze tijd of creativiteit en kiest ervoor samen te werken met iemand die hier wel over beschikt. De laatste jaren boomde de weddingplanner markt heel erg hier in België. Heel wat mensen vonden hun roeping en richten hun bedrijfje op. In onderstaand artikel vind je een overzicht terug, per provincie, van de besten in Vlaanderen.

Vlaanderens top 3 Wedding Planners per provincie volgens House of Weddings

Pinterest

Zij die toch het heft in eigen handen nemen halen vaak hun inspiratie van Pinterest vandaan. Hier delen mensen hun ervaringen en foto’s van hun huwelijk. Dit gaat van de decoratie, tot de locatie, tot het eten en de muziek. Heel vaak maken mensen hun eigen decoratie om het nog persoonlijker te maken. We spreken hier over DIY-projectjes. Deze gaan van het eenvoudig plooien van servetten tot het creëren van een gepersonaliseerde fotobooth-achtergrond. Vaak zorgt dit voor unieke en creatieve insteek op het feest. Daarnaast kan men op Pinterest ook heel wat cadeau-ideeën terugvinden, zowel voor het koppel als voor de gasten als aandenken.

Trouwen in Italië

Ook de locatie waar het huwelijk voltrokken wordt speelt een grote rol. Het ene koppel kiest eerder voor een vertrouwde omgeving, het andere koppel ziet het wat extremer en trekt bijvoorbeeld naar het buitenland. Hier in België kiest men vaak voor een feestzaal of plaatst men een tent in een mooi natuurgebied. Zij die naar het buitenland trekken kiezen vaak voor de iets warmere bestemmingen. Hier spreken we over Italië en Portugal. Voornamelijk de grootsteden trekken de aandacht.

Trouwen in Italië krijgt vaak de voorkeur. Dit door de romantische sfeer die reeds in de Italiaanse steden hangt. Huwelijksfoto’s met de Trevifontein op de achtergrond, elkaar het jawoord geven onder de Toren Van Pisa of je eerste momenten als getrouwd stel doorbrengen op een gondel. Deze taferelen zorgen vaak voor een sprookjesachtige setting, en herinneringen voor het leven.

Trevifontein, Rome

En jij, verzin jij de nieuwe trends voor huwelijken?

En jij? Voel jij de kriebels al opkomen om te trouwen in Italië of blijf je liever dicht bij huis? Plan je graag alles zelf of besteed je het uit? Misschien is het nog te vroeg om te denken aan een eigen huwelijk maar wil je graag al een stapje zetten in dit event-wereldje. Dit is mogelijk, je kan als student-ondernemer je creativiteit uitten. Voor meer info hierover raad ik je aan volgend blog-artikel te lezen. Hierin krijg je info over hoe te starten als student-ondernemer. Zo kan jij snel aan de slag en koppels een onvergetelijke dag bezorgen. Wie weet zorg jij voor een nieuwe trend voor huwelijken. Student-ondernemer worden in 5 stappen – Office management DML Blog (officemanagementstuderen.gent)

Heb je interesse om meer bij te leren over het organiseren van events? Neem dan een kijkje op onderstaande blog van de opleiding officemanagement. https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bachelor/officemanagement (Koppelingen naar een externe site.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *