5 unieke eventlocaties in Gent

Gentse Feesten Vlasmarkt- 5 unieke eventlocaties in Gent

Gent is een bruisende stad die houdt van een goed feestje. Er zijn tal van events die elk jaar plaats vinden in deze middeleeuwse stad, maar toch zijn er meerdere unieke eventlocaties in en rond Gent die meer aandacht verdienen binnen de eventwereld. En dit wil ik even doen!

1. Baudelokapel

Baudelokapel. (z.d.). [foto]. Geraadpleegd van http://www.herbestemmingkerken.be/voorbeelden/Paginas/HOLY-FOOD-MARKET.aspx

De Baudelokapel aan Ottogracht te Gent was tot 2019 een doodnormale kapel waar Wolfgang Amadeus Mozart in 1766 nog aan het orgel speelde . In 2019 is hij onttrokken uit zijn eredienst en heeft sindsdien al gezorgd voor meerdere events zoals onder andere Fubar. De Baudelokapel is nu omgetoverd tot dé perfecte eventlocatie voor B2B events. De kapel bevat 1 grote zaal met een capaciteit voor 500 staanplaatsen, 2 kleinere zalen voor 50 personen en een mezzanine. Deze eventlocatie is dus zeker de moeite waard!

2. De Oude Vismijn

Oude Vismijn Gent. (z.d.). [foto]. Geraadpleegd van https://www.salino.be/nl/1028-oude-vismijn/

De Oude Vismijn is een eventloactie die ligt aan de rand van de Leie in hartje Gent. Het was in de 17de eeuw één van de oudste marktplaatsen in Gent maar is sinds 2010 bestempeld als horecazaak. De Oude Vismijn beschikt over 4 zalen die kunnen dienen voor een congres, een receptie, een fuif,… geschikt voor 1500 personen. Deze eventlocatie is in 2019 nog gerenoveerd en is technisch perfect in orde. Deze kon dus zeker niet ontbreken in mijn lijstje!

3. Gravensteen

Gravensteen. (z.d.). [foto]. Geraadpleegd van https://nl.wikipedia.org/wiki/Gravensteen_(Gent)

Dé laatste burcht in Vlaanderen met een intact verdedigingssysteem staat in Gent. Het Gravensteen. Moet ik hier nog meer uitleg bij geven? Wat een prachtige eventlocatie! Ik heb het gravensteen zelf al tal van keren bezocht en ik voel mij elke keer een prins die terug in de tijd ging recht naar de Middeleeuwen. Echter weten veel mensen dit niet, maar deze prachtige burcht is de perfecte eventlocatie voor huwelijken en exclusieve events. Hiervoor zijn namelijk bepaalde ruimtes in het Gravensteen beschikbaar. Trouwen in het Gravensteen? Yes queen!

4. Cocteau

Cocteau Gent. (z.d.). [illustratie]. Geraadpleegd van https://zalenzoeker.stad.gent/sites/default/files/zalenzoeker/photos/FOT01802.png

Deze unieke eventlocatie bevindt zich in hartje Gent en geeft een zeer leuke 80’s vibe af. Op deze eventlocatie kan je terecht voor allerlei soorten events met een capaciteit van 250 mensen. Een minder bekende eventlocatie in Gent, maar zeker de moeite waard!

5. Kasteel Slotendries

Gentse Zomer. (2021). [illustratie]. Geraadpleegd van https://static.zomerbars.be/uploads/gentse-zomer-gentse-zomer-overzichtsfoto.jpg

Last but not least, Kasteel SLotendries. Deze unieke eventlocatie bevindt zich in Oostakker, mijn thuisbasis. Deze eventlocatie werd meerdere zomers gebruikt als zomerbar genaamd Gentse Zomer. Ik ben hier zelf veel naartoe geweest en vond het leuk om deze eventlocatie eindelijk eens van dichtbij te ontdekken. Bovendien heeft dit kasteel tal van mogelijkheden met meerdere indelingen en biedt zeker toekomst voor events. Ik hou deze alvast in het achterhoofd!

Meer unieke eventlocaties in Gent

Dit was mijn top 5 van unieke eventlocaties in Gent. Ben je benieuwd naar meerdere locaties zoals deze? Ga dan via hier naar een mooi overzicht.

Een andere leuke blog over eventlocaties in Gent vind je hier.

Benieuwd waar andere studenten in Gent zich zoal bezig houden? Klik dan hieronder op de knop en krijg een overzicht van meer blogs geschreven door studenten Officemanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *