Filters op Instagram: waarom?

Filters op Instagram zijn tegenwoordig onmisbaar. Je ziet ze overal verschijnen, bij jong en ja, ook bij oud. Sommige mensen vragen zich misschien af waarom je nu eigenlijk een filter zou gaan gebruiken. Het antwoord: het is gewoon leuk en het trekt de aandacht.

Filters op Instagram, hoe?

Je vraagt je af hoe je filters op je Instagramfoto’s zet? Op Instagram kan je op 2 manieren filters gebruiken. Je kan je foto’s bewerken voor je story’s of je bewerkt een foto die je op je feed plaatst.

Voor de story swipe je naar rechts en zie je meteen de filters die je kan gebruiken voor je de foto neemt (zie foto). De filters zie je meteen aan de cirkeltjes die onderaan je scherm verschijnen eenmaal je naar rechts geveegd hebt. Als je al een foto hebt die je wil plaatsen, kan je deze ook bewerken. Zo krijg je verschillende kleurenfilters of kan je stickers toevoegen.

Als je een foto op je feed plaatst, kan je ook filters gebruiken eenmaal je op verder geklikt hebt. Deze filters zijn wel beperkt. TIP: bewerk de foto’s voor je ze op je feed gaat plaatsen, bv. door deze in je story te bewerken en op te slaan zonder deze te plaatsen.

Waarom?

Zoals ik al eerder zei, zijn filters gewoon leuk. Ik gebruik ze vaak om mijn foto’s minder saai te maken. Het hoeft ook niet enkel bij filters te blijven, je kan er ook stickers aan toevoegen. Je hebt enorm veel keuze voor filters waardoor je er ook voor kan zorgen dat jouw foto met een welbepaalde filter, uniek is. Heb je een leuke filter gevonden? Dan kan je deze ook opslaan voor later, handig toch!

Ook voor ondernemers is dit een goede tool. Het bewerken van foto’s door middel van filters, trekt meteen de aandacht. Je wilt natuurlijk dat mensen geboeid zijn als ze naar jouw pagina kijken. Instagram heeft tal van filters en stickers om de aandacht te trekken. Zo kan je met een business profiel ook een swipe-up toevoegen aan je story’s en daar kan je gerust de stickers ‘swipe-up’ aan toevoegen om dit extra duidelijk te maken.  Let ook wel op dat je hierin niet overdrijft.

Wil je zelf een eigen filter maken? Dat kan ook! Via deze link krijg je uitgebreide informatie over hoe je je eigen filter kan creëren. Het enige wat je hiervoor moet doen is een app downloaden, simpel toch! Wil je je Instagram nog wat beter leren gebruiken door middel van andere apps, dan is deze blogpost ook zeker iets voor jou.

Filters op Instagram zijn eenvoudig te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is je smartphone en een foto. Experimenteer met verschillende filters, je zal er geen spijt van hebben. 

Ben je gebeten door het digitale en alles wat met online marketing te maken heeft? Wil je graag een richting volgen waar dit aan bod komt en waar er een speciaal keuzevak over is? Dan is deze link iets voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *