Student in Gent zijn is de juiste keuze!

Als je net afgestudeerd bent van het middelbaar, sta je voor veel keuzes. Welke opleiding ga ik volgen, welke school moet ik kiezen, maar vooral: in welke stad ga ik studeren? Het antwoord op deze laatste vraag is zeer simpel namelijk Gent! Maar waarom is Gent zo een zalige studentenstad? In dit artikel kan je enkele interessante weetjes lezen over student in Gent zijn en je zal zien, je zal snel overtuigd zijn van deze zalige stad!

De leukste uitgaansbuurt bevindt zich hier

Uiteraard heb je wel al gehoord van de Overpoort en hoe het hieraan toegaat. Als je student in Gent ben, moet je zeker langs hier passeren en de sfeer opsnuiven. Vind je Overpoort toch maar niks? Geen zorgen, er zijn zeker nog andere plekjes waar je de heupen van je lijf kan dansen! Op de Vlasmarkt bevindt zich Charlatan, hier kan je je evengoed amuseren zoals in de Overpoort en misschien zelfs nog meer. Het biedt een grote variatie aan verschillende genres van muziek waardoor iedereen kan losgaan tijdens een avondje in de Charlatan. Geen wonder dat het zo veel succes heeft!

Als student in Gent zal je nooit honger hebben!

Een student in Gent zal nooit honger moeten lijden, de stad biedt enorm veel leuke plekjes aan die perfect zijn voor studenten door hun lage prijzen!

Voor een vieze goesting, moet je zeker eens langsgaan bij De Gouden Saté aan de Overpoort. Hier kan je lekkere frietjes eten of voor de eerste keer een typisch ‘Julientje’ proberen!

Ben je meer een pastafan, dan mag de Kastart absoluut niet ontbreken op jouw TO DO lijst. Van typische bolognaise saus tot de unieke ‘Kastartsaus’, elke student vindt zeker iets naar zijn of haar smaak. En nog beter, je kan altijd de vegetarische optie vragen als je geen vlees eet!

Als je eerder een chocoladeliefhebber bent, kan je nog steeds de chocoladebar Mayana bezoeken. Je kan hier genieten van verschillende soorten gebakjes (met chocolade uiteraard) in combinatie met een lekkere warme chocomelk. Hier kan je zelfs kiezen tussen een twintigtal varianten van chocomelk! Toch liever een koffie bij je dessertje? Geen probleem, Mayana biedt veel dranken aan dat gaat van koffie tot thee.

Je hebt een groot aanbod aan opleidingen

Of je nu gaat voor een master of bachelor, in Gent zal je altijd keuze genoeg hebben! Zelfs als je nog niet zeker bent wat je precies wilt, kan je altijd beginnen met een bacheloropleiding en door studeren naar een masterdiploma. Een leuke hogeschool in Gent waar je altijd een kijkje kan nemen is de Arteveldehogeschool. Het biedt enorm veel opleidingen aan met enorm veel variatie, én de school bezit veel campussen verspreid over heel Gent! Ben je zelf geïnteresseerd in een bacheloropleiding? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Artevelde.

Maar vooral: een student in Gent verveelt zich nooit!

Of je nu liever gezellig ’s avonds op kot zit te chillen of liever een actieve avond wilt beleven in de stad, Gent heeft voor elke student wel iets in petto. Naast een leuke uitgaansbuurt, kan je je ook amuseren op kot met vrienden of zelfs iets gezelligs gaan eten samen aan de Graslei! Gent is dé stad waar je je als student perfect kan ontplooien door alle ervaringen die je hier kan opdoen.

Meer weten over student in Gent? Bezoek dan zeker andere artikels van echte studenten in Gent en word er zelf één op https://officemanagementstuderen.gent/blog/!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *