Top 5 beste locaties voor een studenten kot in Gent.

zonnige dag in Historisch centrum van Gent
De 5 beste locaties voor een kot in Gent

Als student op kot in Gent

Na jarenlang zwoegen door het onderwijs, kan je het middelbaar eindelijk vaarwel zeggen. Maar als je dit leest, vooral ook je ouders! De komende jaren zullen geweldig zijn. Alleen maar vakken die je echt interesseren, je eigen ding doen en vrienden maken voor het leven. Dat is wat op kot gaan in Gent is voor studenten, jaren boordevol nieuwe belevenissen die je voor altijd bij zullen blijven.

Zo’n grote verandering gaat natuurlijk gepaard met keuzestress. Van het kiezen van de stad waar je wilt studeren , een richting, school, tot de locatie van je kot. Laat dat laatste nu net mijn specialiteit zijn. Er zijn zoveel buurten en mogelijkheden, dat dit je kan overvallen. Daarom heb ik speciaal voor jou de locaties opgelijst die populair zijn onder studenten met een kot in Gent, zodat je zeker en vast de juiste maakt voor jouw droomkot.

1. De Boom

De Boom is heel gekend onder de Gentse studenten. Hij staat in het midden van een rondpunt en is een trekpleister tijdens warme lentedagen. Dit rondpunt heeft verschillende zijstraten die leiden naar de Kattenberg, de campus van de Artevelde Hogeschool, de Karel Van Hultemstraat en is heel dicht gelegen bij de campus Boekentoren van UGent.

Een heel leuk pluspunt is de dichte ligging bij de Overpoortstraat. Het is wellicht één van de bekendste straten in Gent waar bijna elke dag van de week een feestje aan de gang is. Honderden studenten verzamelen er om een pintje te drinken. Ik geloof dat dit de doorslaggevende factor is om op zoek te gaan naar een stekje dicht bij de befaamde boom.

2. De Dierentuin

De tweede locatie die heel populair is, is een reeks straten die naar een dier vernoemd zijn. Zo is er de Zebrastraat, de Olifantenstraat, de Buffelstraat, de Leeuwstraat en nog veel meer.. Het is een restant uit het verleden toen daar een dierentuin was. Deze locatie is zeker een aanrader omdat het op wandelafstand is van de campussen van Ugent en Artevelde. Bovendien ligt de Overpoortstraat hier heel dicht bij (knipoog).

Als je van een rustige wandeling houdt of een picnic in het gras, kan je dit doen in het Muinpark. Op warme dagen is het park gevuld met studenten die genieten van het weer of er komen studeren in de zon. De makkelijke verbinding via de centrale bus en tram halte aan het Zuid is zeker mooi meegenomen.

3. De coupure

De volgende place-to-be is de prachtige maar iets duurdere locatie, de Coupure Links en Rechts. Met een prachtig uitzicht op het water zit je centraal voor de campussen van de Hogeschool Odisee, UGent en Artevelde, en het levendige centrum van Gent met de winkelstraat. Op zwoele lentedagen komen studenten er samen om te picknicken langs het water. Omringd door gezellige restaurantjes en supermarktjes zal deze locatie als je nieuwe thuis aanvoelen.

4. Korenmarkt

Als je een kot neemt aan de Korenmarkt kom je terecht in het historisch centrum van Gent. In deze buurt vind je de leukste winkels restaurants, cafeetjes en kan je met vrienden genieten van een drankje aan de Graslei. Met de fiets is het 15 minuutjes van de reeds genoemde campussen maar je kan ook heel gemakkelijk met tram 1 gaan. Aan de Korenmarkt wonen iets minder studenten dus ideaal voor een student die van zijn/haar nachtrust wil genieten!

5. ‘T Rabot

‘T Rabot is vooral gekend onder studenten die aan de Odisee Hogeschool studeren. Het ligt redelijk ver uit het centrum maar is tegelijkertijd wel zeer makkelijk bereikbaar via tram 1 die via het centrum naar alle campussen rijdt.

Heb jij nog kot gerelateerde of andere vragen? De dienst Stuvo helpt jou verder! Contacteer hen gerust via https://www.arteveldehogeschool.be/bij-ons-studeren/studentenvoorzieningen-0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *