Zomerbar Bar-A-Sol in Wingene

Zomerbar Bar-A-Sol

In de zomer van 2020 kon u voor het eerst in Wingene een zomerbar bezoeken. In de tuin van Ter Boeckhout opende vorig jaar een pop-up bar. Ik, Kjenta Willems ben initiatiefneemster en was slechts 19 toen ik met het idee naar haar ouders ging. Door de aanhoudende coronacrisis zag ik mijn kans om er een zomerbar Bar-A-Sol te starten.

Het idee van de zomerbar

De zomerbar Bar-A-Sol sluit volledig aan met mijn opleiding. Ik studeer Event- and Projectmanagement aan de Arteveldehogeschool te Gent. Zelf het initiatief nemen om een zomerbar op te starten was dus de ideale stage. Al kon ik deze keer niet direct iedereen overtuigen. Wie me een beetje kent weet dat ik van uitdagingen en nieuwe dingen hou. Het was dus niet mijn eerste enthousiaste idee. Hoewel dit idee wel eentje was met wat tijdsnood.
Het idee ontstond tijdens de blok in de examenperiode van Juni. Ik zie het moment nog voor me dat ik het idee aan mijn ouders voorstelde. Mijn ouders hebben even getwijfeld, maar ik ben blij dat ik toch de kans heb gekregen om een zomerbar uit de grond te stampen.

Tijdsnood

Toen ik de goedkeuring van het gemeentebestuur kreeg, 3 weken voor de opening van Bar-A-Sol, was het alle hens aan dek. Ik moest leveranciers opbellen en meubeltjes bestellen. In de tuin hadden we een tent van honderd vierkante meter en ik zocht ook een springkasteel voor onze kleine fan’s. Voor de bar en de keuken deden we beroep op de polyvalente zaal.

Unieke locatie

In 2019 startten mijn ouders een evenementenlocatie op. ‘Ter Boeckhout’ is een moderne polyvalente zaal met een enorme tuin. Ideaal dus voor een feestje met gelijk welke gelegenheid. Maar ook voor een zomerbar als Bar-A-Sol was het de perfecte locatie. Maar helaas zagen ook mijn ouders de gevolgen van de coronacrisis in hun agenda. De vraag werd minder en ook de geplande evenementen werden geleidelijk aan afgelast. Perspectief voor een zomer vol boekingen was er niet meer.

In de startblokken

Als jonge onderneemster was het niet eenvoudig een zomerbar op te starten. Naast de nodige kennis die ik ontbrak werd ik ook onvoldoende serieus genomen in de sector. Ik liet me te vaak ompraten door vertegenwoordigers. Daarnaast waren er ook enkele beginnersfoutjes. Er waren bijvoorbeeld geen tafelnummers zichtbaar op de tafels en het personeel was te weinig opgeleid en geïnformeerd over hun taken. Een proefdag voor vrienden en familie zou hiervoor een oplossing kunnen bieden. Maar ondertussen zijn we een jaar verder en zijn alle beginnersfoutjes opgelost. Vorig jaar zat Bar-A-Sol dan ook nog in haar startblokken. Maar aangezien de eerste editie een enorm succes was zullen we komende zomer de spurt inzetten en er opnieuw volledig voor gaan.

Vervolg Bar-A-Sol

Er komt zeker een tweede editie in de zomer van 2021. Aangezien we ook vorige zomer reeds rekening moesten houden met de nodige coronamaatregelen is onze zomerbar Bar-A-Sol volledig corona-proof georganiseerd.
Het voordeel is dan ook dat onze tuin heel groot is, waardoor we onze klanten een zeer veilig gevoel kunnen geven.

Wil je niks missen, of alvast even de sfeer ontdekken? Neem dan zeker eens een kijkje op onze facebookpagina.

https://www.facebook.com/Bar-A-Sol-101023821675681

Sta je ook te springen om als student-ondernemer een eigen onderneming op te starten? Maar weet je niet goed waar te beginnen? Neem dan zeker hier eens een kijkje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *