Coronaproof, activiteiten in Gent


Ga eens naar buiten
!

De coronapandemie zorgde ervoor dat we niet vaak naar buiten konden gaan, tenzij het voor essentiële activiteiten was. Voor veiligheidsredenen is het erg duidelijk maar voor de gezondheid is het ook belangrijk om eens de benen te strekken. Ter inspiratie hiervan heb ik wat onderzoek gedaan naar coronaproof activiteiten gesitueerd in Gent en ik hoop je te overtuigen om een paar van deze activiteiten uit te proberen.

Groene hotspots

De kans om te genieten van de openlucht met gezelschap van geliefden is het helemaal waard! Het Keizerpark is echter ideaal voor actievere spelen zoals skateboarden, fietsen en basketbal. Zelfs voor rustigere activiteiten zoals vissen, tafeltennis, pingpong en picknicken. Het is een open ruimte en het is erg rustgevend. Het Groenevalleipark is 6 hectare groot en dat is geschikt voor wandel- en fietspaden en picknickplaatsen. Ten derde heb je het Appelbrugpark dicht bij Korenmarkt Gent, zeer ideaal voor koppelwandelingen en picknicks.

Boek een gegidste stadstocht!

Je kunt thematische stadstochten uitkiezen om te volgen in Gent. Je hebt thema’s zoals Charlie Tours, Gadante, Eco Tours Mixua en nog veel meer! Gent staat steeds voor je klaar en is bezoekersvriendelijk! Koppels kunnen zelfs op stap gaan met een privégids en begeleidde joggingtours.

Bootje varen in de stad!

Je hebt een ruime keuze aan boottochten; je kunt gaan kajakken of een huurbootje aanvragen dat je zelf kunt besturen of zelfs een opnieuw een boottour met een gids.
Verdiep je in de rijke Gentse cultuur door middel van deze boottochtjes. Je leert ook een gedeelte van de geschiedenis kennen als je vaart op de rivieren in Gent. De Leie of de Schelde hebben een jarenlange geschiedenis met zich mee, je kunt het simpelweg niet ontwijken. Het is ook erg interessant om je te kunnen verdiepen in de culturen van andere landen en je vergroot ook je perspectief hierdoor.

Ben je meer opzoek naar sportievere activiteiten?

In dat geval raad ik zeker om de Blaarmeersen te bezoeken. Een sport- en recreatiepark gelegen aan de Watersportbaan, beschikbaar voor sporten en zelfs om te overnachten. In de Blaarmeersen kom je echter alle soorten sporters tegen, het is erg mogelijk dat je nieuwe kennissen zult maken met dezelfde interesses als jij. Het staat bekend als een hotspot voor lopers, skaters, freerunners, BMX’ers, steppers en zelfs inline skaters.

Bij goed weer kan je op het strand gaan ontspannen of als je dan ook wilt trainen, deelnemen aan de beachvolleybal en beachsoccerveld spelen. Een duik nemen in de grote zwemvijver is ook geweldig om te doen na een lange, actieve dag.

Naast al deze sportern, is de Blaarmeersen ook sterk gekend als een topnatuur plaats. Als je zeer aandachtig op let, merk je ook dat er zeer zeldzame soorten bijzitten bij de insecten.

Er leven hier veel soorten vissen, kikkers, padden, salamanders, libellen en padden.

Neem ook zeker eens de kans op de uitkijktoren eens te bekijken, daar krijg je een ongelooflijk panoramisch uitzicht over heel de stad Gent!

Tot slot

Er zijn natuurlijk meer en meer activiteiten te doen in Gent, zelfs in deze tijden want ze zijn volledig coronaproof. Dus ik zou zeggen, daag jezelf eens uit om op een van deze dagen een paar activiteiten uit te proberen en als degene dat ik vermeld heb nog niet voldoende zijn, raad ik je zeker aan om de trekplaatsen te bekijken op het internet, tijd om de benen even te strekken!

Links

Hogeschool, A. (sd). ‘Coronaproof’ activiteiten in Gent. Opgehaald van Een snuifje Gentse cultuur: https://officemanagementstuderen.gent/2021/03/15/coronaproof-activiteiten-in-gent/

Toerisme, S. G.-D. (sd). Gent bezoe­ken in beperk­te kring? Da’s pret voor 10. Opgehaald van Coronaproof tips voor een citytrip in onze stad: https://visit.gent.be/nl/gent-bezoeken-beperkte-kring-das-pret-voor-10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *