Studeren in Gent, iets voor jou?

Studeren in Gent

Studeren in Gent is zeer aantrekkelijk als je het aan de studenten vraagt. Maar waarom? En waarom kiezen voor Gent?

Gent biedt je veel mogelijkheden aan

Openbaar vervoer

Hoewel het in Gent soms aanschuiven is met de auto geraak je overal zeer vlot met het openbaar vervoer. Als student is dit ook nog eens veel goedkoper! Met de tram en bus verplaats je jou eenvoudig van en naar het centrum. Je hebt ook de optie om een (gele)fiets te huren van Stad Gent en dit kost je bijna niks!

Culinaire hoogstandjes

Een Julientje van bij “De Gouden Saté”, rap een pasta meenemen naar huis van “Bocca”, een warme kop soep van bij “De Souplounge” of gewoon een lekkere pizza. Gent heeft alles.
Wat zeker ook niet mag ontbreken tegenwoordig is dat je gezond kan gaan eten. Ook dit is zeker aanwezig! Kijk maar eens naar FitHap of Fitchen bijvoorbeeld. Beiden bieden ze zeer gezonde maaltijden aan.

Feesten!

Studeren in Gent betekent automatisch ook feesten tot de vroege uurtjes! Je hebt veel opties maar de bekendste is toch wel de Overpoortstraat. Daar heb je alle opties makkelijk in één straat te vinden! Als je goed zoekt naar de happy hours, kan je hier ook nog eens op besparen! Oh ja, aan het begin van het academiejaar vindt ook nog eens de Student Kick-Off plaats, geen betere manier om het academiejaar te starten.

Bloklocaties

De Stad Gent biedt zeer veel bloklocaties aan. Kijk maar naar de Krook, de Therminal en de Boekentoren. Deze bieden plaats aan studenten die het nodig hebben buitenshuis of met vrienden te studeren. Want studeren in Gent betekent ook effectief studeren! Niets schept een betere band dan met je vrienden samen te studeren en pauze te nemen.

Sporten

Wat je dan kan doen in die pauzes is bijvoorbeeld gaan sporten aan de Watersportbaan, één van de vele zwembaden bezoeken, de mooie looproutes in de stad ontdekken of de sportaccomodaties opzoeken. Sluit je jou liever aan bij een team? Neem dan zeker eens een kijkje op het studentenportaal van jouw hogeschool/universiteit.

Gent leeft!

Vanaf wanneer de zon erdoor komt en het lekker warm aanvoelt, komen alle studenten buiten om iets te drinken aan de Graslei of Korenlei, om een balletje te gooien in het Muinkpark of om gewoon even te genieten van de zon. Alle terrasjes rond de studentenbuurt zijn dan ook mooi gevuld. Ga je liever niet op café? Geen probleem, Je kan zeker ook op jouw gemak van de zon genieten op het ruime Sint-Pietersplein. Misschien best wel een stoel en/of kussentje meenemen. En er zijn nog zo veel meer opties te ontdekken!

Heb je nog twijfels om te studeren in Gent?

Heb je na het lezen van dit artikel nog steeds twijfels om te komen studeren in Gent? Hier vind je nog genoeg info dat misschien net genoeg jouw twijfels kan weghalen. https://officemanagementstuderen.gent/2021/03/16/student-in-gent-zijn-is-de-juiste-keuze/

Of wil je zeker komen studeren in Gent maar weet je nog niet welke richting je uit wil? Neem zeker eens kijkje op onder andere https://www.arteveldehogeschool.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *