Student in Gent: 6 dingen die je niet mag missen

Student in Gent: voor de foodies

Student in Gent zijn is geweldig. Naast de gezellige sfeer die er heerst, is er altijd wel iets te beleven. Ik neem je mee doorheen alle activiteiten in dé tofste studentenstad van Vlaanderen. 

1. Nieuwe student in Gent

Ben je een nieuwe student in Gent? Dan wil je vast en zeker leuke medestudenten ontmoeten. Ik raad je aan om bij de start van jouw academiejaar een bezoekje te brengen aan de Student Kick-Off. Student Kick-Off is een muziekevenement op het Sint-Pietersplein waar bijna elke student in Gent, en zelfs daarbuiten, de start van het nieuwe academiejaar viert. Elk jaar komen er interessante artiesten spelen die je zeker zult kennen. Je vindt er ook veel informatie over studentenverenigingen, de faciliteiten bij jouw onderwijsinstelling en meer.

2. Uitgaan in Gent

Als je na de Student Kick-Off nog wat verder wil feesten, is de Overpoort the place to be. In de bekende straat in het hartje van Gent vind je de ene dansclub na de andere. Je zingt er het hele jaar door samen met je medestudenten mee met allerlei hits van vroeger en nu. Er zitten ook verschillende snackbars in de straat, voor zowel kleine als grote hongertjes. Een snack die je er écht eens moet proberen is het Julientje. Bovendien zitten er in de stad verder nog heel wat gezellige cafés en cocktailbars.

3. Voor de foodies

Overdag is er natuurlijk ook heel wat te doen voor studenten in Gent. Gent zit echt vol met lekkere eettentjes, van bourgondisch tot wereldkeuken nog wel. Eén van de meest bekende plekken om te eten onder de Gentse studenten: De Kastart. De brasserie is vooral bekend om hun heerlijke spaghetti’s. De Amadeus is ook een must-do. Dit restaurant serveert ribbetjes à volonté in een leuke bourgondische setting. Heb je weinig tijd, maar toch een rommelende maag? In het restaurant van campus Kantienberg kunnen studenten dagelijks terecht voor verse ontbijtkoeken, belegde broodjes of een warme (veggie) maaltijd tegen een studentenprijsje. 

4. Andere plekjes

Gent heeft ook veel leuke zitplaatsen in de buitenlucht. Vooral op zonnige dagen zoeken heel wat studenten de Graslei of Korenlei op, waar je aan de oevers van de Leie kunt zitten. Maar ook zijn er heel wat fijne parken in Gent om te zitten, zoals het Citadelpark en de Blaarmeersen.

5. Shop until you drop

De shop-a-holic onder ons zal zeker niet teleurgesteld zijn met het aantal winkels in Gent. In de Veldstraat vind je alle grote merknamen, en op andere plekjes in het centrum heel leuke vintage winkels. De bekendste vintage winkel in Gent is Think Twice, met twee verkooppunten op loopafstand van elkaar. Elke maand organiseert Think Twice kortingsdagen, met op het einde van die periode een dag waarop je leuke items kunt scoren voor slechts €1. Verder geraak je vanuit het centrum heel erg vlot tot aan de ingang van de Ikea in slechts één tramrit, ideaal voor wanneer je eens een meubel nodig hebt of gewoon zin hebt in Zweedse balletjes.

6. Last but not least: de leukste studeerplekjes

Af en toe eens je boeken openslaan is natuurlijk ook part of the experience als student in Gent. Gelukkig biedt Gent enkele fijne studeerplekken aan waar je geconcentreerd aan het werk kunt. Stadsbibliotheek De Krook heeft op zijn bovenste verdieping een volledig ingerichte zaal toegewijd aan blokkende studenten. Je zal hier zelden alleen zitten, maar dat maakt het net fijn. Alhoewel er steeds heel wat studenten aanwezig zijn in De Krook, is het een aangename en rustige studeerplek. Veel studenten vinden het dan ook motiverend om andere studenten te zien studeren.

Dit was slechts een inleiding tot wat Gent allemaal te bieden heeft als studentenstad. Je vindt er namelijk nog heel wat andere leuke hotspots, die niet vermeld werden in dit artikel. Bekijk zeker de artikels van mijn collega-bloggers voor meer tips en informatie over student zijn in Gent. Meer info over kortingen als student in Gent vind je hier

Voor algemene informatie voor studenten verwijs ik je graag door naar de website van Stad Gent.

Neem ten slotte hier eens een kijkje als je meer wilt weten over activiteiten voor studenten in Gent tijdens de Coronamaatregelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *