5 activiteiten voor studenten in Gent na COVID-19!

Activiteiten in Gent

Het komt al maanden onze oren uit: COVID-19. Hoe dan ook moeten we er het beste van maken. Momenteel kunnen we gezellig wandelen, intensief sporten en ons voorbereiden op de examens. Zullen we ooit het normale leven terug in handen kunnen nemen? Om de studenten klaar te stomen na COVID-19, zetten we vijf leuke activiteiten in de leukste studentenstad op een rijtje. Alle tips zijn betaalbaar voor de student in Gent!

1 – SPEEL PADEL IN GENT

We hebben er allemaal al iets over gehoord. Padel, de hippe versie van tennis. Het is een mix van tennis en squash. Padel is een van de snelst groeiende sporten in Europa. Het is makkelijker dan tennis omdat de baan natuurlijk ommuurd is. Een tweede voordeel is dat de opslag onderhands moet gebeuren. Het leuke aan padel is dat het een teamsport is. Je leert nieuwe mensen kennen op de baan én dit doe je op een sportieve manier. Enkel en alleen maar voordelen! 

Reserveer nu op http://www.padel4u2.be/

2 – PARTY HARD

Ik denk dat ik voor velen spreek als ik zeg dat de studenten het uitgaansleven het meest missen. Als we denken aan Gent en uitgaan dan hoor ik velen roepen: “De Overpoort”. Toch zijn er nog vele andere plekjes in Gent die je moet ontdekken. Leuke koffiebars, cafés met streekbieren en gezellige cocktailbars.

Een aanrader voor de cocktailfreaks: Limonada. Gekker kan het niet. Heerlijke en aparte cocktails voor een goede prijs.

3 – CRAZY FOOD

Na drinks moet er ook gedacht worden aan beverage. Ga eens verder dan de Vlaamse kost. Stap een Aziatische kruidenierswinkel binnen en koop snacks die je niet kent. Proef ze samen met je vrienden uit en maak er een gezellige avond van!

Tip: Dun Huang, Kortrijksesteenweg 166, 9000 Gent. Deze zaak ligt op wandelafstand van Station Gent Sint-Pieters

4 – SAY CHEESE!

Dit is dé tip voor de Instagrammers onder ons. Gent is een van de mooiste steden in Vlaanderen. De gebouwen zijn wondermooi. Er zijn heel wat leuke plekjes of muren waar jij de perfecte foto kunt nemen. Een oud gebouw, de Graslei, kleurrijke huizen, streetart enzovoort! Trek je leukste outfit aan en maak een wandeling in Gent met al je vrienden. Het resultaat: dé perfecte foto om te schitteren op jouw feed!

5 – SPETTERENDE ACTIVITEITEN IN GENT

Een tafeltje reserveren op het water: het kan in Gent! Geniet samen met vrienden van een hapje en een drankje op een boot op het water vol met lichtjes. Gezelligheid gegarandeerd!

Verkies je toch iets met meer pit? Ga samen met je partner op jacht met een kajak of kano in de Blaarmeesen. Waterpret à volonté!

Zijn deze activiteiten voor jou te simpel? In de Blaarmeesen kunnen studenten leren duiken. Of er vissen te zien zullen zijn? Dat moet je zelf ontdekken!

Uiteraard zijn er tal van zwembaden in Gent om enkele baantjes te trekken.

KEN JIJ NOG ANDERE ACTIVITEITEN IN GENT?

Het zou heel leuk zijn om jouw mening te horen!

Ken jij nog leuke plekjes in Gent? Wat doe jij het allerliefst in de grootste studentenstad? Laat het ons zeker weten in de reacties!

Check onze tips om te overleven op kot: https://officemanagementstuderen.gent/2021/03/20/tips-studeren-op-kot-x5/

Vond jij dit blogbericht interessant om te lezen? Check dan zeker de andere blogberichten op https://www.arteveldehogeschool.be/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *