Te huur kot gent: tips en tricks voor het huren van een kot in gent

te huur kot gent- Tips bij het huren van een kot in Gent

Te huur kot in Gent

“Te huur kot gent” dat is waarschijnlijk de zoekopdracht dat je opgaf in Google. Door je zoekopdracht kreeg je een waslijst aan verschillende websites voor koten in Gent maar waar moet je nu eigenlijk beginnen? Daar wil ik je mee helpen met deze blog.

Vooraleer je begint te zoeken naar jouw droom kot in Gent, volg je best eerst mijn drie stappenplan.

Eerste stap bij het huren van een kot in Gent: budget

Stap 1 is direct de belangrijkste stap tijdens jouw zoektocht. Wat is jouw budget voor het huren van een kot in Gent? Indien jouw ouders instaan van het huurgeld bespreek dit dan eerst met hen. Bekostig je zelf je kot, reken er dan op dat het studenteleven duur is. Je wilt namelijk avonds graag eens iets gaan eten met vrienden of je wilt tussen de lessen door op het Kramersplein een verfrissend pintje drinken. Dat kan natuurlijk allemaal wel en dat hoort er zeker bij … Maar dat je moet zeker meerekenen in je budget.

Stap twee: voorzieningen

Nadat je je budget hebt opgemaakt maak je best eerst een lijstje met alle voorzieningen dat jouw toekomstig kot moet hebben. Je hebt namelijk koten met gedeelde badkamers en keukens maar ook de mogelijkheid voor een eigen badkamer en keukentje. Het is aan jou om die keuze te maken. Let wel op… Een eigen badkamer en keuken kosten natuurlijk meer dan gedeelde voorzieningen.

Laatste stap: locatie

Stad Gent

Waar moet je kot nu eigenlijk gelokaliseerd zijn? Wil je dicht bij je campus zijn om ‘s morgens zo je bed uit te kunnen rollen of liever dicht bij de uitgaansbuurt zodat je na het uitgaan direct je bed in kunt vallen. Best is natuurlijk ergens in het midden tussen deze twee punten maar niet altijd even eenvoudig te vinden. Hou ook rekening met het feit hoe dichter bij het centrum hoe duurder de koten worden. Lees dus zeker ons blogartikel over de perfecte locaties in Gent.

Waar te beginnen?

Na het volgen van deze drie stappen begint de soms zenuwslopende zoektocht naar het zoeken van een kot in Gent. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar koten te zoeken. Stad Gent heeft bijvoorbeeld zelf een website waar koten worden aangeboden. Op deze site staan bovendien niet enkel koten maar ook nuttige tips voor het huren van een kot en wat het kot leven zelf in Gent inhoudt.

Veel hogescholen bieden ook zelf koten aan. Het is dus zeker eens interessant om je bij je hogeschool of universiteit eens in te lichten over de mogelijkheden van het huren van een kot.  

Het vergelijken van koten en prijzen is natuurlijk zeer belangrijk. Als je bijvoorbeeld de zoekopdracht “te huur kot gent” opgeeft krijg je natuurlijk ook andere aanbieders van koten zoals bijvoorbeeld Ikot maar naast al deze soort websites is het misschien ook handig om eens onderzoek te doen op Facebookpagina’s zoals “Te huur: Kot in Gent”. Daar kan je iedere dag verschillende nieuwe zoekertjes en aanbiedingen op terugvinden. Dagelijks de Facebookpagina checken wordt wel aangeraden aangezien het soms zeer snel kan gaan.

Laat u echter niet overhaasten. Het vinden van een goed kot is namelijk zeer belangrijk. Het wordt jouw thuis voor de komende jaren en dan wil je natuurlijk wel een leuk plekje hebben.

Ik hoop dat ik je met deze tips wat heb kunnen helpen bij het zoeken naar een kot. Alvast veel succes! Heb je nog vragen over het studentenleven? Bekijk dan zeker eens de blogartikels van Arteveldehogeschool voor meer tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *