20 Jaar Arteveldehogeschool

Arteveldehogeschool Gent

Op 31 december 2000 opende Arteveldehogeschool voor het eerst haar deuren.

De onderwijsinstantie ontstond door een fusie van vier Gentse hogescholen met name EGON (Hogeschool voor Economisch en Grafisch Onderwijs), KaHoG (Katholieke Hogeschool voor Gezondheidszorg), KLBO (Katholieke Hogeschool voor Lerarenopleiding en Bedrijfsmanagement) en KVMW (Sociale Hogeschool Gent).

Vanwege deze fusie werd de Arteveldehogeschool te Gent vanaf het jaar van oprichting reeds op de kaart gebracht als de tweede grootste hogeschool van Vlaanderen. Vandaag de dag is de bezetting van de hogeschool al meer dan verdubbeld, dit zowel op vlak van werknemersaantal als het aantal studenten.

Exact twintig jaar later blikken we samen met onze studenten, medewerkers, alumni, en al wie verbonden is met onze hogeschool terug op dit ontstaan.

Endless Voices

Enkele laatstejaarsstudenten van de opleiding Organisatie en management namen het initiatief om een “real life time capsule” te bedenken. Deze plaatsten ze in de wintertuin van campus Kantienberg. Met deze tijdscapsule konden we via een 3D geanimeerd boek bladeren door de hoogtepunten in het verhaal van Artevelde.

We reisden doorheen de tijd naar de beginjaren van onze hogeschool. Een nieuw hoofdstuk voor 6700 studenten en bijna 800 Medewerkers.

We zagen hoe dit aantal toenam en hoe nieuwe technologieën geïntegreerd werden in onze school. Hoe tienduizenden leerlingen zich inschreven. Hoe ze nieuwe kennis vergaarden en zich ontwikkelden tot de werkkrachten van vandaag.

Dit geheel werd vergezeld door muzikale intermezzi gebracht door “Endless Voices”. Dit is een gemengd koor verbonden aan de hogeschool waarbij de bezetting bestaat uit studenten secundair onderwijs met de afstudeerrichting Muzikale opvoeding.

Toekomst

We staan niet enkel stil bij het verleden, maar werpen ook een blik op welke rol Artevelde nog wil spelen in het verdere verloop van haar verhaal. Na twintig jaar ervaring lijkt het ons het uitgelezen moment om een vooruitblik te geven op welke troeven Artevelde verder nog in huis heeft en hoe we deze optimaal kunnen inzetten om onze studenten en de maatschappij nog meer ten dienste te zijn.

Arteveldehogeschool Gent wil:

1. Meewerken aan de zelfontwikkeling van haar studenten en hun hier ten volle in begeleiden.

Artevelde tracht haar studenten steeds alle middelen toe te reiken die nodig zijn om in staat te zijn boven zichzelf uit te stijgen en gaandeweg te ontdekken wie ze zijn en waar nu net hun talenten liggen.

2. Haar studenten voorbereiden op uitdagingen waar onze maatschappij mee worstelt.

De hogeschool neemt maatschappelijke vraagstukken zorgvuldig onder de loep met aandacht voor kwaliteit en innovatie. Dit met het oog op studenten te inspireren en een verandering in ons onderwijs en onze maatschappij te kunnen realiseren.

3. Haar studenten vormen zodat ze nooit nog een dat hoeven te werken. Dit onder het motto “Als je doet wat je graag doet hoef je nooit een dag te werken”.

De hogeschool is ervan overtuigd dat je pas het beste van jezelf kan geven wanneer je de juiste persoon bent op de juiste plaats. Elk talent kan een meerwaarde zijn, als je maar op de juiste plek gaat zoeken.

https://www.azquotes.com/quote/1387988 – Winston Churchill

Nog niet overtuigd? Leer hier waarom het voor jou interessant is om deel uit te maken van deze toekomst.

Wij Verwelkomen jou alvast graag in ons volgende hoofdstuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *