Sport events 2020: creatief in tijden van corona!

Sport events

Sport events, gaan die wel door tijdens corona?

2020 was voor niemand een leuk jaar. Het COVID-19 virus heeft heel veel schade aangebracht, dit was ook zeker te merken bij alle sport events in België. Natuurlijk kunnen al die organisatoren niet bij de pakken blijven zitten. Velen hebben daarom toch zo goed mogelijk een coronaproof sport evenement proberen op poten te zetten. En met succes! Hier zijn 3 originele en interactieve evenementen die ondanks de pandemie een sport event hebben georganiseerd.

Trail des fantomes
(La Roche en Ardenne)

1 van de eerste coronaproof sport events georganiseerd in de lockdown light dat was Trails des fantomes. Een maand lang wandelen of lopen naar hartlust op een authentiek trailsparcours. Elke dag konden 150 deelnemers vanaf 09u00 starten aan de 13 20, 27 of 42 km routes. Tijdens deze editie zijn er 3000 enthousiaste lopers aan de start gekomen, wat een recordaantal was! Niets slecht voor een sport event in lockdown. Zeg nu zelf, we zijn allemaal wel meer gaan wandelen door corona.

Sport en gezondheid gaan hand in hand!

Natuurlijk gaan sport en gezondheid ook zeer goed samen, daarom is het stimuleren om aan sport te doen ook tijdens corona een must! Meer info via de website van Eos wetenschap.

Lotto 6-daagse (Gent)

1 van de grootste indoor wielerevenementen in België kon jammer genoeg vorig jaar niet doorgaan met publiek. Geen nood, ze hebben voor interactieve oplossingen gezocht. 1150 Wielerenthousiasten hadden zich per duo ingeschreven om mee te strijden in de online 6-daagse. Het team moest gedurende 6 dagen kilometers verzamelen om zo in het spel te blijven. Het team dat op de laatste dag het meeste aantal kilometers gereden had werden gekroond tot keizers en keizerinnen van de 6-daagse. Alle kilometers werden bijgehouden via apps zoals strava, zwift,….

Een 2de aspect dat in het leven werd geroepen was gericht op sportliefhebbers die niet zo actief waren. Zo konden de 1500 geïnteresseerden inzetten op 9 profs, met o.a. Ilio Keisse en Lotte Kopecky, welke prof de snelste ronde in het kuipke zou neerzetten. De winnaar van de wedstrijd kreeg een luxe VIP-arrangement voor 2021. Conclusie: een zeer speciaal hybride sport event, maar wel een geslaagde editie van de Lotto 6-daagse. Zelfs in deze moeilijke en bizarre tijden hebben ze een waar wielerfeest op poten kunnen zetten.

Triathlon Lockdown sprint distance (Herderen)

Einde maart kon de editie van de triatlon in Herderen,net als vele andere sport events in die periode, niet doorgaan. Een maand later komen de organisatoren met een nieuwconcept: Triatlon Lockdown editie. Doe zelf een triatlon in het park of op een piste in de buurt. Het kan overal! Registreer jouw afstand en onderdeel via jouw smarthorloge, gps of Strava en de organisator doet de rest.


500 deelnemers hebben alle 3 de onderdelen (5km lopen, 500 sprint en 23 km fietsen) afgelegd, maar ook enkele topatleten hebben meegedaan. De triatlon viel erg in de smaak bij profs en amateurs.

Conclusie: Sport events are still going strong!

Velen organisatoren hebben hun evenementen aan de kant moeten schuiven. Er zijn toch enkelen in geslaagd om toch leuke, sportieve en interactieve hybride of coronaproof sportevents te organiseren. Het was een moeilijk gegeven, maar dat geeft natuurlijk ook weer hoe creatief de event sector te werk kan gaan. Sporten is en blijft een grote uitlaatklep voor vele Belgen, daarom hopen veel mensen op nog veel meer van deze events in 2021.


Heeft u zelf ook zin om sport events te organiseren? Kom dan officemanagement studeren aan de Arteveldehogeschool met de afstudeer event-en projectmanagement.
Bouw mee aan de sport evenementen van de toekomst! Meer info vindt u op de website van Arteveldehogeschool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *