De 7 leukste bloklocaties in Gent

De leukste bloklocaties in Gent - Waar studeer jij het beste?

De blok komt er weer aan en dat wil dan ook zeggen dat heel wat studenten op zoek zijn naar de perfecte bloklocaties in Gent. Ben jij daar 1 van en heb je eens zin om ergens anders te gaan studeren dan de vele locaties die de universiteiten en hogescholen aanbieden? Bekijk dan zeker volgende bloklocaties of kies voor coronaveilige alternatieven.

De leukste bloklocaties in Gent

De Krook

De vernieuwde bibliotheek van Gent bevindt zich op het Miriam Makebaplein, 1. De Krook bevat 1300 plaatsen waar studenten samen kunnen studeren vanaf 10.00 u. Aanschuiven vlak voor het startuur is ondanks de vele plaatsen een must indien je er een hele dag wil vertoeven want de bibliotheek is voor vele studenten de perfecte bloklocatie.

Bibliotheek De Krook, Gent

Sint-Michielshuis

Deze oase van rust kan je vinden in het Klein Begijnhof waar je naast een prima bloklocatie ook nog een kleine tuin kan vinden waar je even kan pauzeren of zelfs kan studeren in de zon. Het Sint-Michielshuis zorgt dagelijks voor koffie, thee en zelfs een avondmaaltijd indien je dat wenst. Deze bloklocatie is toegankelijk van maandag tot donderdag van 9.00 tot 22.00 u. Je bent verplicht om jouw plaatsje op deze bloklocatie vooraf te reserveren.

Watt the firms

Deze bloklocatie kan je vinden in de Nieuwewandeling 62 te Gent. Watt the firms stelt ieder jaar opnieuw zijn kantoren open voor studenten in de blokperiode. De grote, open kantoren zijn voor velen de perfecte plaats om te studeren. Er is ook een terras te vinden om tussendoor even te genieten van een pauze met een koffie of thee die er gratis aangeboden wordt.

Watt The Firms, Gent

ICC Gent

Deze bloklocatie kan je vinden aan het citadelpark of specifieker in de Familie van Rysselberghedreef 2. Samen met het Dienstencentrum Ledeberg zijn er 192 plaatsen. Die zijn dermate gegeerd dat je jouw plaats moet reserveren om alles coronaproof te laten verlopen.

Bond Moyson

Ga eens ondergronds. De historische kelder van Bond Moyson kan je vinden op de vrijdagsmarkt. Wees er wel snel bij want er zijn slechts 20 plaatsen. Dat is misschien omdat je er gratis kopies kan nemen. Bond Moyson werkt voor het blokken in 2 sessies ; een voormiddagsessie van 9.00 tot 12.30 u en een namiddagsessie van 12.30 tot 16.30 u.

Bond Moyson, Gent

‘t Kuipke

Deze locatie kennen vele studenten van feestjes en evenementen die er plaats vinden, maar sinds de coronapandemie wordt de zaal ook opengesteld als bloklocatie! Van feestbeest naar blokbeest, het kan in ‘t Kuipke in het citadelpark.

’t Kuipke, Gent

Sint-Pietersabdij Gent

De Sint-Pietersabdij kan je, zoals de naam het zelf al verklapt, vinden op het Sint-Pietersplein. Er zijn 60 plaatsen waar studenten in alle rust kunnen studeren zonder wifi. Je hoort het goed!  Dat maakt het makkelijker om afscheid te nemen van alle social media kanalen en te focussen op wat nu echt belangrijk is.

Heb je door corona wat meer schrik en zou je liever veilig van op een afstand samen leren? Denk zeker aan volgende alternatieven:

Coronavrije alternatieven voor de bloklocaties in Gent

Thuis blokken tijdens een videochat met vrienden

Wil je liever in je eigen kot blijven en elkaar toch blijven motiveren? Dat kan makkelijk online! Op vele social media kanalen kan je de hele dag met elkaar in contact blijven.

Thuis blokken met vreemden

Ben je je vrienden even beu of wil je liever niet aan de babbel raken? Dan is studeren met vreemden de oplossing!  Probeer het even uit via Studystream.

Buiten samen studeren in de abdijtuin

Zoek je nog een originele studieplaats buiten?  In Gent heb je tal van parken waar je kan genieten van de zon tijdens het studeren. De abdijtuin is de allerbeste locatie omdat er een heerlijke rust hangt. Je kan de tuin bereiken via het Sint-Pietersplein, 9 in Gent.

Meer inspiratie nodig?  Of is je favoriete plek volzet?
Bekijk dan welke Gentse bloklocaties UGent of jouw hogeschool ter beschikking stelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *