Coronaproof activiteiten studenten in Gent

Frisse lucht kan nooit kwaad

De studenten in Gent zitten door de coronapandemie veel te veel in hun kot en durven niet naar buiten te komen. Dit komt door alle regels die we momenteel moeten volgen. Maar we kunnen nog steeds veel buiten doen. De benen eens gaan strekken is dan ook zeer belangrijk voor een student. Daarom ben ik op zoek gegaan naar enkele coronaproof activiteiten voor de studenten in Gent.

Coronaproof activiteiten voor culinaire liefhebbers

Komt u niet meer aan uw 10.000 stappen op uw stappenteller omdat u niet eens naar de Overpootstraat kunt gaan om 1tje te gaan drinken? Geen probleem, in Gent is er nog veel meer te beleven en dit kunt u allemaal doen aan de hand van de verschillende tours die u kunt nemen. Er is voor iedereen wel iets. Wilt u aan de hand van een gids Gent bezoeken of doet u dit liever zonder, het is allemaal mogelijk. Zo kunt u de verschillende Gentse streekproducten proeven en er eventueel uitleg bij krijgen.

Gent met de boot verkennen

Wilt u Gent eens via een ander perspectief zien dan is hier ook een oplossing voor. Dit is ook een volledige coronaproof activiteit, omdat u perfect met uw bubbel een bootje kunt huren. Er zijn ook mogelijkheden om te kajakken of om een boottour te doen met een gids. Langs de rivieren de Leie en de Schelde leert u de prachtige geschiedenis van de stad Gent kennen.

Liever een nieuw groen plekje?

Wilt u liever gewoon ergens in de natuur zitten? In Gent is dit ook zeker mogelijk. In de parken kunt u samen met uw gezelschap genieten van de natuur die de stad te bieden heeft. Gentbrugse Meersen is een plek waar u rustige picknicks kunt houden en ook verschillende sporten kunt doen. Ook bevindt zich hier een blote voeten pad. Dit is een pad dat u vanzelfsprekend op uw blote voeten zal volgen. Het gaat over verschillende soorten terrein zoals zand, moeras, steentjes enzovoort. Buiten de Gentbrugse Meersen zijn er nog veel plaatsen waar u kunt tot rust komen zoals het Citadel park, het Muinkpark, het Koning Albertpark en nog veel meer. In dit Blog artikel kunt u ook nog extra informatie vinden van de parken in Gent.

De prachtige geschiedenis van Gent

Gent is een van de best bewaarde parels van België. Dit is een perfecte coronaproof activiteit voor de studenten die Gent willen kennen vanaf het begin. Aan de hand van verschillende tochten kan je de honderden jaren geschiedenis van Gent herbeleven. Dit kan je alleen met uw bubbel doen of aan de hand van een gids.

Coronaproof activiteiten voor de sportievelingen

Bent u een sportieve student in Gent? Ja? dan is de Blaarmeersen zeker de plek voor u. De Blaarmeersen is een recreatie- en sportpark dat gelegen is aan de Watersportbaan. En wilt u na een dag sporten niet terug naar uw kot gaan? Geen probleem, u hebt ook de mogelijkheid om in de Blaarmeersen te overnachten.

Mogelijke coronaproof activiteiten in de Blaarmeersen

In de Blaarmeersen kan u in contact komen met veel verschillende sporten. De Blaarmeersen is een bekende plek voor lopers, skaters, steppers. In de lente en zomer kan je bij goed weer kennis maken met volleybal op de beachvolleybal terreinen en voetbal op de beach voetbalvelden. Ook is de Blaarmeersen zeer bekend voor hun grote zwemvijver waar u zich na een dag vol sport in kunt afkoelen.

Ook is er iets voor de studenten die liever wat adrenaline willen hebben. De Blaarmeersen biedt aan hun de hoogte- en laagteparcours aan. Het hoogteparcours bestaat uit 3 delen

  • De Groene en rode parcours: Op deze parcours gaat u tussen de bomen heen op een hoogte van 3,5m. U kan ook aan de hand van verschillende deathrides van de ene steunpaal naar de andere gaan.
  • De Zwarte piste: Dit deel is gelegen op een hoogte van 6 meter met moeilijkere obstakels.

Heeft u door deze informatie zin gekregen om de bennen te strekken en om misschien wel student in gent te worden? Dan kan u via deze link (https://www.arteveldehogeschool.be/) nog veel nuttige informatie vinden over het studenten leven in Gent.

Links


Interessante informatie van coronaproof activiteiten in Gent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *