Op kot in Gent: 5 musthaves

Ga jij volgend jaar op kot in Gent en weet je niet waar te beginnen? Dan ben je hier op de juiste plaats. Hieronder deel ik 5 musthaves voor je kot die mij de beste studententijd hebben doen beleven.

Goede relatie met kotbaas

Houdt de kotbaas goed in ’t oog bij het eerste bezoek, hij/zij kan jouw kotleven maken of kraken. Kijk zeker na of de brandveiligheid in orde is, dat het kot de beloofde grootte is en vraag zeker of je alle ruimtes mag zien, zo sta je niet voor verrassingen wanneer je er bijvoorbeeld achter komt dat de douche drie verdiepen naar beneden is. Pols subtiel ook hoe de kotbaas denkt over bezoek, kotfeestjes en vrienden die blijven slapen want hij is jammer genoeg de laatste die beslist. Let erop dat hij/zij niet te streng is en niet elke dag zal komen controleren. Ik kan je jammer genoeg uit eigen ervaring vertellen dat je dat niet wil meemaken. 

Leuke kotgenoten

Of je nu graag alleen bent of ervan houdt om te socializen, het is altijd belangrijk om goede kotgenoten te hebben. Je moet je op je gemak voelen in je eigen ‘huis’. Probeer tijdens je kotbezoek al wat info te verkrijgen over je toekomstige kotgenoten. Bijvoorbeeld door foto’s die er hangen, de inrichting van de kamers en stel gerust wat vragen aan je kotbaas. Als je nog niemand kent raad ik aan om een ontmoetingsdrink te geven en een groepchat aan te maken, je kan dit doen door een brief of poster in de gang te hangen of door je kotgenoten aan te spreken. Om een goede band te behouden is het ook belangrijk om regels af te spreken rond feestjes, hygiëne enzovoort.

Gezamenlijke leefruimte

Een gezamenlijke leefruimte is een garantie voor sfeer. Het is perfect om kotfeestjes te houden, vrienden uit te nodigen, tv te kijken en zelfs om samen te blokken. Het is een goede manier om jouw kotgenoten beter te leren kennen en een echte vriendengroep te worden. Een kleine tuin of terras is ook mooi meegenomen, zeker in de zomer.

Centrale locatie in Gent

De locatie is voor mij de belangrijkste factor. Het is handig om op wandelafstand van je school en de cafeetjes te zitten, zo kan je na het uitgaan naar huis en hoef je niet te vroeg op te staan voor de les. Zorg er wel voor dat de locatie rustige genoeg is zodat je kan uitslapen en gaan slapen wanneer je wil. Een kot met deze combinatie vind je in Gent rond Kattenberg, het Zuid en de coupure. De huurprijzen liggen hier redelijk hoog maar als je goed zoekt kan je zeker een koopje vinden.

kot indeling

Als laatste heb ik nog enkele tips om het beste uit je kleine kamer te halen. Jammer genoeg hebben de meeste koten een enkel bed. Het is handig om een hoogslaper aan te schaffen en ruimte te besparen of een dubbel zetelbed dat je kan uitklappen als je bezoek hebt. Schaf zeker ook plastic dozen aan om onder je bed te schuiven, een kapstok voor aan je deur en een grote spiegel die je kot groter doet lijken.

Nog geen kot gevonden? Wandel eens rond in Gent of zoek op Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *