Eventmanagement opleiding

3-daagse eindwerk opleiding eventmanagement
5 redenen waarom Event & Project Management nog steeds de juiste keuze is

Droom jij ervan om mensen de dag van hun leven te bezorgen? Ben jij een creatief persoon die houdt van uitdaging, plannen en organiseren? Ben jij een vlot iemand die goed in team kan werken en tegen stress kan? Wacht dan niet en begin nu met je eventmanagement opleiding, net zoals ik, zodat je klaar bent om van je passie je werk te maken!

Persoonlijk verhaal

Eerst en vooral stel ik mezelf graag even voor. Ik ben Florentine Wille en ik ben 20 jaar. Na de middelbare school wist ik nog helemaal niet wat ik wou studeren, dus koos ik ervoor om mijn Engels te gaan perfectioneren in Engeland. Daar heb ik nagedacht over wat mij interesseert en waar ik mezelf zie binnen 10 jaar. Dit was helemaal niet makkelijk maar uiteindelijk lag mijn keuze bij twee totaal verschillende richtingen. Één daarvan was de opleiding eventmanagement omdat ik in het middelbaar al twee jaar die richting volgde op Spermalie in Brugge. 

Vooropleiding eventmanagement

Zoals ik eerder vermeldde heb ik een eventmanagement opleiding gevolgd de laatste twee jaar van het middelbaar in de Hotel- En Toerismeschool Spermalie.

Daar leerde ik voor het eerst de knepen van het vak kennen en begreep ik wat je kan verwachten in de evenementensector. Voor mijn eindwerk moesten we in groepjes een tweedaagse organiseren met activiteiten voor een jury. Ik vond dat een van de leukste dingen ooit, iets organiseren en mensen een lach op hun gezicht toveren. 

Het groepje waarmee ik samenwerkte werd dan ook verkozen tot beste organisators door de jury. Na lang wikken en wegen besloot ik toch om voor eventmanagement te gaan, en dan kwam de grote vraag: waar wil ik eventmanagement studeren?

Eventmanagement opleiding

Eventmanagement kan je in heel wat steden gaan studeren. Elke school heeft zijn sterke punten. Het belangrijkste is dat jij er een goed gevoel bij hebt en je je ook echt thuis moet kunnen voelen. ArteveldeHogeschool, SYNTRA, Karel de Grote Hogeschool, … zijn allemaal instellingen waar je een eventmanagementopleiding kan gaan volgen.

Waarom event management in Gent?

Mijn keuze was heel snel gemaakt: Gent. Niet omdat mijn vriendinnen naar Gent gingen, maar omdat de eventmanagementopleiding aan de Arteveldehogeschool mij het meest aansprak op de SID IN beurs. De SID IN beurs is een beurs waar tal van instellingen samenkomen en waar je informatie kan gaan vragen. De stand van de Arteveldehogeschool had me helemaal overtuigd. Daar was ook een mogelijkheid om in februari te beginnen aangezien ik een half jaar in Engeland had gestudeerd. Je krijgt een overzicht met alle vakken die je zal krijgen gedurende 3 jaar en er wordt echt wel geluisterd indien je hulp nodig zou hebben of een verkort traject zou willen. Ben je geïnteresseerd om meer te weten te komen of studeren in Gent iets voor jou is? Lees dan zeker eens deze blog: 

https://officemanagementstuderen.gent/2021/03/17/studeren-in-gent-iets-voor-jou/

ArteveldeHogeschool Gent

Ik zit nu in mijn tweede jaar bachelor event- & project management en heb tot nu toe geen herexamens. Ik vind het nog steeds even interessant en leerrijk als in het begin. Indien je zelf geïnteresseerd bent om dit avontuur aan te gaan neem dan zeker een kijkje op de website van de Arteveldehogeschool, de link vind je hieronder: 

https://www.arteveldehogeschool.be/business-en-management

Tot zover mijn eerst blog! Bedankt voor het lezen.

Groetjes

Florentine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *