HRM

Je kan veel kanten uitgaan met de richting Human Resources maar om echt te weten of dit iets voor jou is of niet is de enige oplossing er vollop voor gaan! Velen weten niet precies was de richting Human Resources inhoudt en de meesten geven de hoop snel op omdat het een vervelende taak lijkt maar dat is vanuit een extern perspectief, zo dacht ik vroeger ook, ik leerde veel meer bij en dat deel ik graag in mijn volgende blog.

Een 3 jaars vak?

In de meeste Hoge scholen is richting HRM een 3 jaars vak, je behaalt tenslotte een Bachelorsdiploma waar je mee aan de slag kunt maar ook als je zin hebt om hier dieper op in te gaan, staan de Masters je altijd tegemoet!

In deze 3 jaren leer je echt waar het allemaal om gaat, vanuit de ooghoek van een werkgever als dat van een werknemer, er zijn veel types van Human Resources; je hebt bijvoorbeeld soft HR en hard HR. Soft HR gaat het meer om immaterële criteria; diensten uitvoeren of je service aanbieden bijvoorbeeld terwijl Hard HR echter gaat om duidelijke en afgebakende criterria dat beoordeeld wordt.

Mijn ervaring op AHS

Mijn ervaring op de Artevelde Hogeschool is een zeer leerrijk proces, een die ik niet snel vergeten zal! Ik kwam toe met niet veel kennis over HRM maar zittende in mijn tweede jaar, kan ik zeggen dat ik enorm veel heb bijgeleerd. Je wordt begeleidt van het startpunt dus we beginnen allemaal gelijk en dat vind ik prachtig.

Je groeit langzaam maar sneller dan je denkt uit tot een procesmanager met een totaalplaatje over HRM, je ontdekt alle verschillende HR-domeinen en personeelsadministratie wordt je eigen. Hierbij kom je ook in onmiddelijke samenwerking met de actuele Belgische sociale wetgeving en sociaal-juridische vragen beantwoorden zult. Naast al dit is het campus ook perfect gelegen in Gent en Gent is een geweldige stad voor studenten. Je leert jezelf ook kennen hier! Voor leer informatie bekijk onze website!

Wil je Hoge scholen gaan vergelijken voor je een definitieve keuze maakt?
Bekijk dan zeker alle verschillende websites en terwijl je je verdiept in je studies zorg zeker ook dat je geniet van je studentenjaren want die komen niet terug.

https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bachelor/business-languages-human-resources


Ga zelf op zoek!

Het is steeds interessant om eens te horen van een medestudent maar ik raad je sterk aan om zelf eens op zoek te gaan naar wat je echt wilt. Human Resources heeft duizenden richtingen uit en als je echt wilt weten wat het echt inhoud, zou ik zeker aanraden verschillende websites raad te plegen of zelfs studenten aan te spreken die al de ervaringen hebben en graag meedelen.

Onderaan vind je nog een interessante link in verband met Human Resources en in het geval dat je vragen hebt over de richting zelf of over de Artevelde Hogeschool, aarzel dan zeker niet om mij te contacteren! nanaosei@studentahs.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *