Is ‘Business & Languages’ iets voor jou?

Blogartikel uitgelichte foto Business & Languages

Ben je geïnteresseerd in talen en ICT-tools? Ben je een teamplayer? Leer je graag nieuwe culturen kennen? Ben je ondernemend, empathisch en goed georganiseerd? Lees dan gerust verder!

In de bacheloropleiding ‘Organisatie en Management’ (vroeger Officemanagement) leer je veel bij over talen, economie, marketing, management, communicatie, digitale tools en nog zoveel meer.

Bij deze opleiding heb je keuze uit drie verschillende afstudeerrichtingen, namelijk

  • Business & Languages
  • Event- en projectmanagement
  • Human Resources Management

In deze blog wordt de focus gelegd op de afstudeerrichting ‘Business & Languages’ in de Arteveldehogeschool Gent en hoe ik de richting tot nu toe ervaar.

Ben je meer geïnteresseerd in Event- en projectmanagement? Klik dan op deze link!
Of liggen jouw ambities nog meer bij HR-management? Dan klik je hier!

Wie ben ik?

Eerst zal ik wat vertellen over mezelf. Mijn naam is Marie Vandepoele. Ik ben 19 jaar en ik woon in Zarren, West-Vlaanderen. Mijn interesses zijn mode, theater, reizen, (vreemde) talen leren spreken, fotografie, foto- en videobewerking en leren werken met digitale tools van Adobe en Office 365.  

Het is nu het tweede jaar dat ik de bacheloropleiding Organisatie en Management studeer met als afstudeerrichting ‘Business & Languages’ (keuzetraject: International Relations).

Credit foto: Bernard Buyse

Opleiding voor ‘Business & Languages’ en voorkennis

Persoonlijk vind ik dat ik een goede voorkennis heb opgedaan in het middelbaar om te startten in het hoger onderwijs. Vanaf mijn derde jaar tot en met ik afstudeerde volgde ik de TSO richting ‘Handel’. Er werd in deze richting veel focus gelegd op economie, het goed onder de knie hebben van het Office 365 pakket en talen. Ik had Nederlands, Frans, Engels en Duits. De voorkennis hielp me heel goed om een vliegende start te maken in het hoger onderwijs.

Waarom ‘Business & Languages’ en waarom in Gent?

Het duurde een tijdje voordat ik effectief wist welke opleiding ik wilde volgen in het hoger onderwijs. Het was een zekerheid dat ik in Gent wou studeren op kot.

Ben jij niet zeker ofdat je wilt pendelen of je op kot wilt? Met dit artikel kan je de voor- en nadelen eens grondig bekijken!

Ik koos Gent niet alleen omdat de meerderheid van mijn vrienden daar studeert, maar ook omwille van de cultuur en het stadsleven dat me aanspreekt. Ik woon al heel mijn leven in een klein dorpje waar nooit iets te beleven valt, vandaar dat ik de grote stad in wou voor mijn studies.
Ben je ook geïnteresseerd om te studeren in Gent? Lees dan zeker ook eens deze blog!

Ik hakte de knoop door toen ik de jaarplanning van ‘Business & Languages’ gedetailleerd bekeek. De vakken in Organisatie & management spreken me enorm aan. Veel van mijn interesses komen aan bod in de vakken die ik al heb gekregen en nog zal krijgen. Vrijwel alle leerstof lijkt me nuttig voor later een goede, professionele officemanager te worden. Voornamelijk leerde ik veel bij van de vakken zoals marketingcommunicatie, business basics, graphic media management, de taal- en digitale tools.

Voordat mijn opleiding begon, had ik keuze uit drie talen als keuzevak. Deze talen zijn Spaans, Chinees en Duits. Ik koos voor Spaans, omdat die taal me het meeste aansprak. Bij de taalvakken wordt er veel gefocust op de spreek- en luistervaardigheden, wat ik een goeie aanpak vind.

Wat je vooraf moet weten

Voordat je start met je opleiding moet je toch al een beetje basiskennis hebben van de taal die je koos als keuzevak. Het tempo waarin ik Spaans leer gaat best wel snel vind ik, waardoor ik niet goed mee kon in het begin. Als ik dit vooraf had geweten, ging ik in de zomervakantie een korte cursus Spaans hebben gevolgd. Het is me nu ook wel gelukt, maar de instap bij dit vak ging misschien ietwat vlotter zijn gelukt met wat basiskennis.

Alsook voor de talen Engels en Frans wordt een goede kennis verwacht. Frans is niet mijn beste taal en soms is het grammaticaal ietwat moeilijk. Gelukkig worden er taaltesten en monitoraten georganiseerd, zodat er wordt bijgeschoold waar nodig.

Ben je net zoals ik geïnteresseerd in deze opleiding?

Bekijk dan zeker nog eens alle informatie die je kan terugvinden op de site van Arteveldehogeschool!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *