Must see in Gent

In de gezellige stad Gent valt er heel veel te zien. Ik geef jullie dan graag een opsomming mee die je zeker moet gezien/gedaan hebben in Gent.

Top 5 must see in Gent:

In de stad Gent heb je heel veel historische bezienswaardigheden en gezellige pleintjes. Ik geef jullie dan graag een opsomming van de must see dingen in Gent:

React

Het Gravensteen is een middeleeuwse waterburcht. Een bezoek aan het Gravensteen geeft je een beeld van de riddercultuur in de 12de eeuw. Hier valt er heel wat te zien, je ziet namelijk het poortgebouw, de walmuur, de paardenstallen en nog zoveel meer. Het Gravensteen heeft een zeer bewogen geschiedenis achter de rug. Tenslotte is de de waterburcht zeker een must see als je op stedentrip bent in de stad Gent.

Sint-Baafskathedraal is de titelkerk van het bisdom in Gent en het Sint-Baafskapittel. Deze kathedraal is de oudste parochiekerk van de stad Gent. Deze kerk was gewijd aan de heilige Johannes de Doper. Gent was in de middeleeuwen een zeer machtige stad en kon het zich steeds meer veroorloven om grotere kerken te bouwen. Achter deze kerk schuilt er veel geschiedenis, kom deze prachtige kathedraal zeker bezoeken.

Graslei en de Korenlei zijn 2 heel gezellige plaatsen in de stad Gent. De Graslei is de oude haven van de stad Gent en deze wordt gezien als de mooiste straat van Gent. De Korenlei is een straat in Gent, gelegen recht tegen over de Graslei. Met daar tussenin de Leie. Op deze twee prachtige plaatsen is het mogelijk om in te stappen in een bootje en te genieten van de prachtige stad. Aan de Graslei kan je ook genieten van lekkere restaurants met een geweldig uitzicht.

Het Centrum van Gent valt natuurlijk niet te ontbreken. Hier heb je heel erg veel gezellige restaurants en natuurlijk niet te vergeten een winkelstraat. De winkelstraat is ook zeker een must see, hier heb je verschillende winkels in gezellige straatjes. Hou je van shoppen? Aarzel niet om een kijkje te gaan nemen. Achter het shoppen kan je gerust nog iets gezelligs gaan drinken en of eten op de Korenmarkt.

Graffitistraatje Gent is ook zeker een must see! Het is een straatje vol met graffiti en dus heel indrukwekkend om te zien. Het graffitstraatje is een kronkelend steegje. Dat steegje heeft natuurlijk ook een gewone straatnaam, namelijk de Werregarenstraat. Het is gelegen tussen de Hoogpoort en de Donkerstraat. Zeker de moeite waard om het eens te bezoeken.

Dit is een foto van het graffitistraatje in Gent, een werkstuk van Klaas Vanderlinden

Interessante links

https://visit.gent.be/nl/top-10-tips : Hier vind je top 10 dingen die je kan doen/zien in Gent. Een heel interessante website met top 10 tips die je zeker moet bezoeken als je in Gent bent. Van restaurants naar monumenten en gebouwen.

Zoek je nog Coronaproof activiteiten in Gent? Neem hier zeker een kijkje. Het is een zeer interessant blogartikel.

Kom zeker en vast een bezoekje brengen aan de mooie stad Gent. Er is hier ontzettend veel te beleven. Het blogartikel dat ik heb geschreven geeft jullie een mooi overzichtje mee. Gent is een zeer gezellige stad en zeker de moeite waard om het eens te bezoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *