Op kot in Gent? Alles wat je moet weten!

Naast welke studie je gaat volgen is of je al dan niet op kot gaat misschien wel een van de meest belangrijke beslissingen die je gaat maken als student. Ben je nog niet zeker of op kot gaan in Gent iets voor jou is? In dit artikel vind je alle voor en nadelen! Heb je de knoop doorgehakt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten als kotstudent in gent.

Studentenkoten zoeken

De zoektocht naar een kot in Gent is niet altijd simpel. Het ene kot is het andere niet en de verschillen zijn enorm. Denk daarom eerst goed na over naar wat je precies op zoek bent. Dit zal je zoektocht een pak makkelijker maken. Hier zijn alvast enkele zaken die jouw keuze kunnen bepalen:

  • Wat is je budget?
  • Wil je een kot met gemeenschappelijke keuken, living en badkamer of toch liever een studio?
  • Is de ligging belangrijk? Dit kan een heel groot verschil maken in prijs!
  • Ben je een feestbeest? Dan is een kot in het centrum misschien wel iets voor jou.
  • Hou je het liever rustig? Dan zoek je beter een kot wat verder uit de buurt van de uitgaansbuurt.

Heb je een idee waar je naar opzoek bent? Goed! Neem zeker hier eens een kijkje om jouw droomkot te vinden.

Budgetvriendelijk eten op kot doe je zo

Als kotstudent moet je uiteraard ook eten en dat doe je natuurlijk liefst zo goedkoop mogelijk. Hier zijn enkele tips om aan het einde van de week niet volledig blut te zijn.

Studentenrestaurants in Gent

Zowel Arteveldelde als de Ugent hebben hun eigen studentenrestaurant. Ideaal om lekker te eten zonder je blauw te betalen.

Maak meerdere porties

Zelf koken met verse ingrediënten is niet goedkoop. Veel producten zijn verpakt in porties die te groot zijn voor één persoon. Daarom is het een goed idee om bijvoorbeeld een dubbele portie pastasaus te maken en te bewaren in de koelkast. Zo heb je de dag erna snel eten en gaat er niks verloren.

Too Good To Go

Too Good To Go is een app die zich inzet tegen voedselverspilling. Restaurants en winkel die ’s avonds iets over hebben, zetten hun overschotjes hier op en jij kan deze gaan afhalen voor slechts een fractie van de prijs. Zeker de moeite om eens te bekijken dus. Benieuwd of jouw. supermarkt om de hoek ook mee doet? Je kan hier de app gratis downloaden!

Uitgaan in Gent

Een bruisende stad als Gent heeft natuurlijk ook een minstens even bruisend nachtleven en daar ontkom je als stunt in Gent niet aan. Een gezellig terrasje langs het water, fancy cocktails in een hippe zomerbar of tot in de vroege uurtjes dansen in de overpoort: er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je alvast een aantal adresjes die je zeker niet mag vergeten.

Overpoort

Wie Gent zegt, zegt overpoort. Met zo’n 35 cafés is de Overpoortstraat al jaar en dag de favoriete plek van elke student in Gent die houdt van een goed feestje.

Contrast Club

Heb je genoeg gehad van de danscafés en mag het wel wat steviger? Ga dan zeker eens binnen in Contrast. Deze club voorziet je van pompende techno, funky house en nog veel meer.

Vlasmarkt

De Vlasmarkt, gelegen op slechts enkele minuten van het centrum, is de thuisbasis van enkele iconische plekken binnen het Gentse nachtleven waaronder de Charlatan en Bar Des Amis. Vlakbij vind je ook de Trollekelder, een café met meer dan 300 bieren. Zeker een bezoekje waard! De Vlasmarkt is the place to be voor feestbeesten die niet meteen te vinden zijn voor de drukte van de overpoort.

Weetje: tijdens de Gentse feesten wordt de hele Vlasmarkt omgetoverd tot één groot plein vol feestvreugde

Hotclub

Hotclub is zonder twijfel een van de gezelligste cafeetjes van Gent. Het ligt verborgen achter een klein steegje dat uitmond op het terras. Binnen kan je geregeld genieten van jazz optredens in een heel huiselijke setting. Spring zeker eens binnen als je in de buurt bent.

Het Spijker

Op 100 meter van Hotclub ligt het Spijker. Dit historisch pand dat vroeger het korenstapel huis was, heeft een terras aan de voorkant én eentje vanachter met uitzicht op het water. Als student moet je hier sowieso eens geweest zijn.

De Omgekeerde Wereld

In de schaduw van De Vooruit ligt de omgekeerde wereld, een café voor jong en oud. Wat begon als een ontmoetingsplek is uitgegroeid tot een iconisch café . Of je nu gewoon iets wilt drinken, een potje wilt kickeren of poolen, de omgekeerde wereld is the place to be.

Zo, nu weet je alles wat je nodig hebt als student op kot in Gent. Heb je nog hulp nodig bij het kiezen van een studierichting? Neem dan zeker nog een kijkje op de website van Arteveldehogeschool via onderstaande link.

https://www.arteveldehogeschool.be/ (Koppelingen naar een externe site.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *