Op kot in Gent

Student zijn in een andere stad namelijk in Gent is meestal niet gemakkelijk, daarom willen de meeste studenten en ouders een kot in Gent gaat op zoeken.
Meestal moeten we ons afvragen hoe het leven daar is? Hoe gaan studenten met alles om?
Vandaag ga ik een kleine blog schrijven over het leven in een studentenhuis in Gent. Ik zal het eerst duidelijk maken, het is mijn ervaring en die van mijn goede vrienden, iedereen heeft een andere ervaring.


Het eerste wat je moet doen is kijken in welke buurt je wil verblijven en zal moeten vergelijken met je campus ,waar zal het zijn en hoe ver het is voor je campus. Als je iets vindt dat interessant voor je is, zal je van je kot een welkome plaats moeten maken want het kan je nieuwe thuis zijn voor 3 jaar, het zal afhangen van hoe lang je studies zullen duren. Een kot in Gent hebben kan een voordeel voor een student spelen, want je krijgt kans om Gent te ontdekken. Hier vindt je een link van een video die meer uitleg geef over hoe het leven als een student in Gent is.

Budget op Studentenflat in Gent:

Studenten kot zijn niet de goedkopere en zorg voor een redelijk budget ,want het studentenleven is niet zo betaalbaar als mensen zouden denken. Ik zou je zeker aanraden om op maandagochtend boodschappen te doen en te kopen wat afgeprijsd is en nooit op maandagavond of dinsdagochtend te gaan. Want dan is iedereen daar en het zal super traag lopen. Zeker een aanraad is altijd een studentenjob te vinden, zeker in Gent er is genoeg vacatures en je kan u eigen planning maken of je kan bij verdienen. Ik zal zeker zeggen op kot in Gent zitten is niet goedkoop maar met een goeie planning en budget alles komt zeker goed!

Het Uitgaan spot:

Student zijn in Gent en in een studentenhuis verblijven is een fantastische kans om meer culturen te leren kennen omdat Gent een stad is met veel verschillende culturen. Je hebt tal van andere uitgaansgelegenheden voor degenen die je interesseren, zoals “Overpoort” en “Vlasmarkt” is een perfecte plek voor een goed en plezierig moment met nieuwe mensen. U kunt ook chillen of ontspannen op de graslei of korenlei als het mooi weer is, is het moeite waarde om naar de korenlei of graslei te gaan! want daar beleeft je andere kant van Gent in de zomer.

Licht festival =Alt<<-Nachtleven in Gent>>
(zelf getrokken op de Gentse Feesten <<ALt-Uitgaan in Gent>>)

Historische musea en plaatsen in Gent


Als je ook van herinneringen en historische momenten houdt zijn er heel wat musea en is het centrum van de stad “korenmarkt” geweldig. Hieronder geef ik een lijst van plaatsen die je als nieuwe student en nieuw lid van Gent moet of zou moeten bezoeken dit zal een fantastische plaats zijn voor een goede foto en herinneringen: Gravensteen, Sint Pietersplein, Korenmarkt, Korenlei en Graslei, onze prachtige kathedraal, graffiti straten.

Graslei Gent Alt<Graselei>
Graffiti straat Alt=op Kot in Gent

Het winkelgebied in Gent

De veldstraat en langmunt staan bekend als het winkelgebied, en je kan er alles vinden wat je zoekt. Als u niet in de drukke straten wilt gaan, kunt u naar zuid gaan, zij hebben een klein winkelcentrum, en het is ongelooflijk. In de korianderstraat er zijn studentenkamers maar ook winkel om kleine shopping te doen.

Hotspot in Gent

Enkele goede hotspots in Gent; Gent heeft enkele fantastische plekken om te chillen en rond te hangen met vrienden. Soms is het een belevenis, en sommige zijn studenten vriendelijk. Als je op kot in Gent zal zitten zal je voor culinaire verwennerij vinden dat Gent een ruim aanbod.

Umamido


De meest hotspot van Gent:

https://www.brummo.be/nl/blog/student-in-gent
 • De Kastart: het bekendste spaghettirestaurant van Gent
 • Mosquito Coast: internationale keuken in een uniek jasje van reisverhalen en souvenirs
 • Pauls Boutique: de beste hamburgers van Gent
 • Julie’s House: een gezellige patisserie met heerlijke taarten en cupcakes
 • De Gekroonde Hoofden: rib restaurant in een uniek pand op het Gravensteen
  De studentikoze hotspot:
  • Was bar: Je kan er ook je was doen en lekker eten
  • Soeplounge: Verse soep
  • Bocca: Amazing pasta
  • Basic italian

Als je meer wilt weten over het studentenleven in Gent klik dan op deze website en meld je aan !

Link: https://www.arteveldehogeschool.be/

Home » Blog » Op kot in Gent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *