Waarom studeren in Gent?

Weet jij nog niet waar je volgend jaar gaat studeren? Laat dit dan een handige gids zijn om je keuze te maken naar het volgende jaar! Een kleine overtuigingsblog van waarom je in Gent zou moeten studeren!

Gent is een bruisende stad

Gent is met voorsprong de grootste studentenstad van Vlaanderen! Jongeren van over de hele wereld reizen over naar de stad om te studeren. De Arteveldestad heeft meer te bieden dan alleen geschiedenis. Gent is een stad met een bruisend nachtleven en heeft een pittoreske setting.

De legendarische Overpoortstraat

Overpoort is de place to be om te feesten als student. Iedereen kent de Overpoort. Tot in de late uurtjes bomvol en in de vroege uurtjes zie je af en toe nog een zatte student die de weg naar huis nog moet vinden. ’s Morgens zie je dan de Gentse schoonmaakploeg die de overblijfselen komt opkuisen zodat de volgende dag er weer met een schone lei kan worden begonnen.

Student Kick-Off

Het jaarlijkse festival waar de studenten elk jaar een letterlijke kick-off vieren van het jaar! Een muziekfestival dat op de eerste woensdag van het academiejaar plaatsvind. Het studentenfestival gaat door op het Sint-Pietersplein en wordt organiseert door studenten!

De lekkerste spaghetti ooit

Iedereen heeft wel al gehoord van de Kastart. Voor pasta fans is dit een geschenk uit het paradijs. Hier kan je de beste spaghetti ooit eten. Je kan ook op je kot eten en dit is hoe je dit goedkoop doet!

West-Vlaams hoor je meer dan Gents

Héél veel West-Vlaamse studenten komen in Gent studeren, dus de kans is zéér groot dat je dus West-Vlaams zal horen. Het woordje ‘Wuk’ zal niet meer weg te denken zijn. Gent is dan ook centraal gelegen voor heel Vlaanderen. De kans dat je meerdere accenten hoort is dan ook groot. Daarom is deze stad zo mooi, alle gewesten komen samen met 1 doel.. te studeren! Of wat dacht je dan…

Bloklocaties

Gent heeft verscheidende bloklocaties over de stad. Zo kan je in de blok op een rustige locatie studeren met andere studenten. Niet ieder kot of thuis heeft een rustige omgeving. Je mama kookt, je papa is aan het bellen. Zo kan je niet rustig studeren. Op bloklocaties is dit anders. Dit geeft motivatie. Je zit samen met andere studenten in hetzelfde schuitje en kan elkaar oppeppen! Je kan ook snel eens vragen aan die ene student of hij je uitleg kan geven over een bepaald onderwerp.

Makkelijk bereikbaar

Gent heeft meerdere mogelijkheden om de stad te bereiken. Het centraal station van Gent is van overal bereikbaar, door de snelle verbindingen met de trein kan je op elk moment toekomen en is pendelen makkelijker dan je denkt! Gent boomt ook van de koten. Een kot is dus héél handig om overal te geraken in Gent, want je zit midden in de stad! Gent heeft zelfs studentenfietsen (lees hieronder)! Met de auto is de Arteveldestad ook makkelijk te bereiken. Je zal er wel de file moeten bijnemen elke ochtend en avond op de ring van Gent.

De Gentse studentenfiets

Deze feature van Gent geef ik zelf een 10/10. Elke student kan een fiets aanvragen bij de Fietsambassade. Je krijgt een prachtige kleurrijke fiets, iedereen kent deze fietsen, het is een echte studentenfiets. Als student geniet je van deze feature voor €60 in het jaar. Je neemt best een diefstalverzekering, want ze durven nogal eens te verdwijnen soms.

Jobstudent

In Gent kan je makkelijk aan de slag als jobstudent. Ze zoeken bijna overal gemotiveerde studenten die een beetje geld willen bijverdienen. Je kan hierover terecht op de school, of op websites van bedrijven.

Gent

Als je dan de keuze hebt gemaakt van waar te studeren, is er nog de vraag.. op kot of pendelen? Hierover kan je meer info vinden op deze blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *