Gemakkelijk en goedkoop studenten eten op kot.

Iedereen kent het: het weekend is voorbij, we nemen de trein of auto terug naar kot. En dan komt de grote vraag van de week: “Wat schaft de pot?”. Daarbij komen de vragen “Hoeveel zal dit kosten?” en “Hoe lang moet ik weer in de keuken staan?”. Hieronder vind je enkele tips en tricks om jouw studenten eten meer smaak te geven op een kleiner budget.

Grote supermarkten

De albert heijn app

We beginnen met het meest voor de hand liggende: de reclame boekjes. Misschien gebruik je ze al of blader je er eens snel door in het begin van de winkel. Wat veel mensen vergeten is dat bijna iedere grote supermarkt deze boekjes/folders heeft en je je hiervoor snel, makkelijk en gratis kan registreren.

Als je in een drukke stad woont zoals Gent, dan is de kans groot dat je minstens drie verschillende supermarkten in jouw buurt hebt.

Als je niet veel wilt uitgeven aan je eten, dan is het ideaal om je gerechten af te stemmen op de promoties van de week. Neem je reclame folders erbij en kijk wat er in promotie staat. Werk met een lijstje zodat je perfect weet wat je uit elke winkel nodig hebt.

Grote porties zijn geen probleem want je kan ze invriezen voor de volgende week. Zo heb je weer een gerecht minder te beslissen.

Korting, promoties en acties

studenten box

Buiten de reclame folders zijn er nog andere manieren om korting te krijgen. Veel studentenverenigingen werken met een lidkaart die je toegang geeft tot korting in bepaalde zaken. De grote supermarkten hebben meestal ook een klantenkaart die je tal van voordelen kan geven.

Hou zeker ook een oogje in het zeil voor speciale acties. In Gent heb je de Guido studentenbox, deze is volledig gratis. De box geeft je gratis producten en tal van kortingsbonnen op verschillende voedingswaren. Het enige wat je moet doen is hem reserveren.

Met meerdere studenten eten

Als je kleine porties wilt kopen, dan zal je vaak meer betalen. Dit fenomeen komt je in elke winkel tegen. Als student kijk je naar de prijs die je betaalt en hou je dus minder rekening met voedseloverschotten, dus verkies je de grotere portie.

In plaats van de extra porties in te vriezen, kan je altijd je vrienden uitnodigen om samen te koken. Dit is niet alleen voordelig voor je portemonnee, maar ook voor de sfeer. Je kan samen beslissen wat jullie zullen bereiden. Op deze mannier kan je ideeën uitwisselen en nieuwe gerechten ontdekken.

Snel in en uit de keuken

Bij het kiezen van je gerechten zal je natuurlijk ook rekening houden met enkele factoren. Hoeveel kookvuren en potten heb je? Hoeveel tijd heb je om iets te bereiden?

Kies een gerecht dat niet alleen lekker is maar ook in je planning past. Als je laat les hebt, kies dan misschien voor een pasta of iets met rijst. Als je wat meer tijd hebt, dan kan je al eens wat uitgebreider koken. Een lekker stuk vlees met puree bijvoorbeeld.

Inspiratie

Inspiratie gerecht van Pintrest

Er zijn veel plekken waar je inspiratie voor gerechten kan vinden. Enkele leuke zijn Pintrest of foodbloggers. Zelfs op Instagram en Facebook kan je lekkere en leuke gerechten vinden.

Een tip van mezelf is om eens een kijkje te nemen op de blog van Chloe Kookt.

Je hoeft het recept niet tot in de puntjes te volgen. Durf proberen en aanpassen. Voor je het weet maak je van jouw studenten eten echte klasse menu’s.

Wil je meer weten over goedkoop maar ook gevarieerd uit eten in Gent, dan is dit artikel ook voor jou bestemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *