Richtingen Artevelde: Business & Languages!

Zelfgemaakte afbeelding

Hallo allemaal! Mijn naam is Chloé Wuyts en studeer bovenstaande richting op Artevelde. Het is een enorme struggle om meteen een goede richting te kiezen na het afstuderen, zeker met alle verschillende Artevelde richtingen. Ben je dol op het leren van talen? Dan raad ik je zeker aan om International Relations te studeren op Artevelde! Hieronder lees je wat meer over wat de richting precies allemaal inhoudt. Enjoy en check zeker ook eens dit artikel!

Richtingen Artevelde

Je kan veel verschillende richtingen kiezen op Artevelde Je hebt het misschien wel al opgemerkt maar, de Business & Languages Artevelde richting is opgedeeld in twee verschillende trajecten. Enerzijds is er International Relations en anderzijds is er Human Resources. Het grote verschil is dat er bij Human Resources geen extra taal is en alle vakken HR gerelateerd zijn.

Extra taal

Als allereerste ben je verplicht om een nieuwe taal te kiezen. Je hebt de keuze tussen de drie talen Chinees, Duits en Spaans. Kan je niet kiezen? Geen zorgen! Je kan een tweede nemen als keuzevak. Ik heb gekozen voor Spaans aangezien ik al wat Duits had gehad in mijn vorige jaren. Spaans is een wereldtaal dus twijfelde ik geen seconde. Make sure dat je een goede keuze maakt want deze taal krijg je drie jaar lang!

Eerste jaar

In het eerste jaar zijn er vooral algemene vakken. Je krijgt ook elk jaar opnieuw behalve in het derde, Engels en Frans. In het eerste heb je ook drie verschillende computervakken zoals ICT toolkit, Graphic Media Management en Excel Essentials. ICT houdt vooral in dat je leert werken met PowerPoint, Word enzovoort. Graphic Media is leren editen met Photoshop en InDesign. Hier kan je je creativiteit los laten gaan! 

Tweede jaar

In het tweede jaar zijn er wat specifiekere vakken zoals Intercultural communication. Hier leer je eigenlijk over communicatie in verschillende culturen enzovoort. Erg interessant en kan je meenemen wanneer je naar het buitenland gaat! In dit jaar wordt je ook vooral voorbereid op het schrijven van je Bachelorproef. Zo krijg je de opdracht om een onderwerp te kiezen en daarover informatie te zoeken. Preparation is the key to good success!

Keuzevakken

Je vraagt je nu wel af wat dit is. Je bent namelijk verplicht om in je tweede jaar en extra vak te kiezen en in je derde jaar twee extra vakken. Ik heb gekozen voor de vakken Cross Language Lab, Digital Masters Lab en HRM. Cross Language Lab is dat je vlot Engels en Frans door elkaar leert spreken. Very chouette! Bij Digital Masters Lab leer je meer over Online Marketing en leer je ook websites maken. 

Derde jaar

Het derde en ook meteen het laatste jaar van deze Artevelde richting! In het laatste jaar heb je enkel nog vakken in het eerste semester aangezien het tweede een volledig semester stage is. Je hebt dan ook allerlei vakken dat je voorbereiden op het schrijven van je Bachelorproef voor het tweede semester ook. Storytelling & Copywriting is hiervan een voorbeeld. 

Toekomst

Na al dit gezegd, let’s get to the point. Wat kan je hierna doen met deze Artevelde richting? Heel wat! Het is een zeer brede opleiding en geschikt voor te gaan werken op allerlei verschillende afdelingen. Management Assitant, Accountmanager, Intercultural Relations Officer en nog zo veel meer! 

Je kan ook gemakkelijk schakelen naar een Masterdiploma. Communicatiewetenschappen, International Business Management en noem maar op! Wil je nog meer ideeën van wat je met deze richting kan worden later? Klik dan zeker hier!

Waarop wacht je nog? Bekijk alles in detail zeker nog eens door hierop te klikken.

Klaar? Inschrijven dan maar!

Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *